Operacije sofinancirane s strani evropskega socialnega sklada
V AS-u se izredno veselimo nove priložnosti in vključitve v projekt Izvajanje programov nadaljnjega poklicnega izobraževanja in usposabljanja v letih 2018-2022 – Munera 3, ki poteka pod okriljem Evropskega socialnega sklada in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.
Preberi več
Zdravi ASi - priložnost za zaposlene in za podjetje
Promociji zdravja na delovnem mestu namenjamo posebno pozornost - za nas so zadovoljni in zdravi zaposleni največje bogastvo. Vidimo jo kot priložnost za povečanje družbene in posameznikove odgovornosti za svoje zdravje, prav tako pa kot priložnost za uveljavljanje bolj zdravega načina življenja v delovnem okolju in izven njega.
 
Preberi več
Naložba v nova znanja starejših je premišljena odločitev
Veliko pozornosti posvečamo usposabljanju in izpopolnjevanju ter pogojem dela, ki jih ustvarjamo za zaposlene. Kot se staramo Slovenci, se staramo tudi mi, saj je povprečna starost v podjetju že 44 let. Ker pa vemo, da dobro počutje zaposlenih vpliva na učinkovitost in zavzetost pri delu, ne stojimo križem rok. Programe izobraževanja za starejše zaposlene, ki smo jih s podporo projekta ASI uvedli 2018, letos nadaljujemo s polno paro. 
 
Preberi več
Kako ohraniti vrednost vaših prihrankov
Tistim, ki nočejo, da njihov denar izgublja realno vrednost v depozitih, ponuja Adriatic Slovenica novo priložnost. Za vse, ki jim je uspelo privarčevati večji znesek, so razvili novo zavarovanje Premium Garant. Število potencialnih vlagateljev je omejeno.
 
 
Preberi več
Kaj potrebujemo, da bomo komunicirali še bolje?
Kaj lahko storimo? V okviru Akademije AS organiziramo poseben izobraževalni program, imenovan Akademija odlične komunikacije. Če bi se vprašali, ali dobro komuniciramo, bi morda odgovorili pritrdilno. Prav gotovo pa se nam kdaj zgodi, da se ne odzovemo najbolje, se zmedemo, ujezimo ali prestrašimo. 
 
Preberi več
Vas navdušujejo nova znanja in dobre prakse?
Ustvarjalnost in inovativnost omogočata boljše timsko delo, prilagajanje tržnim spremembam in lažje sprejemanje poslovnih odločitev. Zato sta v zavarovalnici izobraževanje in razvoj zaposlenih prepoznavni vrednoti družbe. 
 
Preberi več
V Akademiji AS se zaposleni vedno lahko naučijo nekaj novega
V zavarovalnici v pripravo izobraževalnih programov vključujemo tudi spletno učenje. V dobro založeni spletni knjižnici so zaposlenim na voljo bogata produktna gradiva, gradiva s področja računalniškega znanja in zavarovalno-strokovnega znanja.
 
Preberi več
Druženje, šport, kultura in dobro sodelovanje

Društvo, ki šteje že 523 članov, skrbi za športno-družabna srečanja zaposlenih v zavarovalnici in družbah Skupine KD Group. Ker ponuja številne možnosti za gibanje in druženje, je privlačna možnost preživljanja prostega časa tudi za upokojene sodelavce, odprto pa je tudi za zunanje člane, družine in prijatelje zaposlenih ter čisto običajne ljubitelje športa in zdravega življenja.

 

Preberi več
Varni na poti
Sklenitev zdravstvenega zavarovanja je pred odhodom v tujino postala že skorajda nepogrešljiva. V prvi številki nove slovenske popotniške revije Avantura pa so pripravili pregled vseh zavarovanj, ki poskrbijo za varnost na poti in dodali nekaj dejanskih primerov koriščenja zavarovanja Tujina AS. 
Preberi več
Polica, na katero lahko stavite vse, kar vam je pomembno
Ko razmišljamo o dolgoročnem varčevanju, je danes ponudba na trgu izjemno pestra in raznolika. Številni nasveti in pogledi finančnih strokovnjakov so zbrani v prilogi Investicijski vodnik 2018, ki je izšla pri časniku Finance in ponujajo pregled ponudbe, obenem pa so lahko  dobrodošla pomoč ob izbiri načina varčevanja, ki je prilagojeno prav našim potrebam. 
 
Preberi več
Imamo dobro zavarovano svoje premoženje?
Se zavedamo, da s tem, ko ne zavarujemo svoje nepremičnine, verjetno ogrožamo največji del svojega premoženja? "Varčevanje" pri zavarovalni premiji se ne izplača.
Preberi več
Razgled z balkona ni vključen v ceno zavarovanja
Čeprav razgled z balkona ni vključen v premijo zavarovanja odgovornosti, preverite, zakaj se sklenitev tega zavarovanja nedvomno splača. Poslovanje vsakega podjetja namreč lahko ogrozijo napake pri izdelavi in montaži izdelkov. Dobra novica pa je, da je zavarovalnica AS pravkar ponudila podjetjem najsodobnejšo zavarovalno zaščito na tem področju.
Preberi več
Ali otrok res stane 184.000 evrov?
Revija Moje Finance je objavila članek, v katerem so prikazali, da otrok do 25. leta starosti stane 184.000 evrov. Za mnenje o višini ocenjenega stroška in načinih dolgoročnega varčevanja se je novinarka Marja Milič pogovarjala tudi z Majo Benko, izvršno direktorico za življenjska in pokojninska zavarovanja v AS-u.
 
 
Preberi več
Slike na steni mu povedo več kot avto na parkirišču - intervju z Matjažem Gantarjem
"Talent in ideja sta že fina stvar, malo sreče tudi prav pride. Glavno pa je delo," pravi Matjaž Gantar, predsednik upravnega odbora KD Group. Kot vneti zbiratelj likovnih del je bil v devetdesetih letih idejni oče umetniške zbirke, ki je danes združena pod imenom AS Galerija. Preko AS Fundacije pa pomaga nadpovprečno nadarjenim mladim posameznikom pri šolanju. Kakšen je pogled na kulturo iz gospodarskega sveta in zakaj podpirati mladega umetnika, 
ki se še izgrajuje, je spregovoril z novinarko Tanjo Jaklič z Dela.
Preberi več
Zakaj je odvržena kravata pravo izhodišče za spremembe, ki jih prinaša digitalna transformacija?
Tanja Blatnik, izvršna direktorica operativnega izvajanja zavarovanj v AS-u pojasnjuje, kako izpeljati spremembe organiziranosti celotne družbe v hitro odzivne time motiviranih posameznikov. 
Preberi več
Intervju: V pričakovanju odločitve ustavnega sodišča o izbrisu podrejenih obveznic
Vabimo vas k branju intervjuja v Sobotni prilogi Dela z Aljošo Tomažem, glavnim izvršnim direktorjem KD Group, ki pojasnjuje ozadja in posledice sanacije slovenskih bank, zaradi katere je vrsta vlagateljev, med njimi pa je tudi zavarovalnica Adriatic Slovenica, ob izbrisu pred tremi leti izgubila 14,2 milijona od 600 milijonov vrednih podrejenih obveznic in delnic.
Preberi več
Kako podjetniki varčujejo za pokojnino – intervju Matjaž Gantar
Velika večina podjetnikov ve, da bo njihova državna pokojnina prenizka za dostojno življenje po upokojitvi. Kljub temu jih skoraj polovica ni še nikoli razmišljala o tem, kolikšne prihodke si lahko obetajo po izteku aktivne dobe. Dobra polovica podjetnikov si namreč obeta, da bo živela od prihrankov, večina njihovih naložb pa so nepremičnine. 
Preberi več
Zdravnik specialist svetuje: mišična bolečina

V Adriaticu Slovenici smo za vse svoje zavarovance s sklenjenim dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem ustanovili Center Zdravje AS. Ob nenujni zdravstveni težavi zadostuje le klic na brezplačno številko 080 81 10, ki mu sledi prijazen pogovor z medicinsko sestro.

Vabimo k ogledu nasveta zdravnika specialista o mišičnih bolečinah v hrbtu. 

Preberi več
Zdravnik specialist svetuje: krčne žile
Krčne žile niso samo estetska nadloga. Moteč videz, utrujene in težke noge, otekanje gležnjev in goleni, krči ponoči, srbenje in nemirne noge, vse to so značilni znaki bolezni ven. O bolezni smo se pogovarjali s Tamaro Klarić, dr. med., specialistko splošne kirurgije.
Preberi več
Zdravnik specialist svetuje: izkrivljeni nožni palec
Velikokrat imajo bolečine v kolenu ali ahilovi tetivi skupni vzrok v nestabilnem stopalu. Ustrezno delovanje stopala je zato odlična zaščita tudi za koleno, kolke in hrbtenico.
Z Danijelom Bešičem Loredanom, dr. med, specialistom ortopedske kirurgije iz Centra Zdravje AS, smo se pogovarjali o poškodbi izkrivljeni nožni palec.
 
 
 
 
Preberi več