Adriatic Slovenici in GENERALI zavarovalnici zelena luč za združitev
Zavarovalnici Adriatic Slovenica in GENERALI zavarovalnica sta danes pridobili dovoljenje Agencije za zavarovalni nadzor (AZN) za združitev. Združitev bo izvedena z vpisom v sodni register, predvidoma v začetku leta 2020. Do takrat zavarovalnici poslujeta ločeno. Združitev nima nobenega vpliva na sklenjena zavarovanja, svoje zavarovance pa bosta zavarovalnici ob združitvi pisno obvestili o nastali spremembi.
 
 
 
Preberi več
Gregor Pilgram prejel uradno potrditev k imenovanju za predsednika uprave Adriatica Slovenice

Dne 30. 9. 2019 je Gregor Pilgram od Agencije za zavarovalni nadzor (AZN) prejel dovoljenje za opravljanje funkcije in začel mandat predsednika uprave Adriatica Slovenice (AS). Istega dne je začel veljati odstop Gabrijela Škofa s tega položaja.

 

Preberi več
Nadzorni svet Adriatica Slovenice za predsednika uprave imenoval Gregorja Pilgrama
Nadzorni svet zavarovalnice Adriatic Slovenica je v petek, 23. 8. 2019, sprejel odstop Gabrijela Škofa z mesta predsednika uprave Adriatica Slovenice in za novega predsednika uprave imenoval Gregorja Pilgrama. Le ta bo lahko funkcijo predsednika uprave nastopil šele po pridobitvi dovoljenja Agencije za zavarovalni nadzor (AZN) za opravljanje funkcije člana uprave. Z dnem pridobitve omenjenega dovoljenja za Gregorja Pilgrama bo učinkoval tudi odstop Gabrijela Škofa.
Preberi več
Zasadili Hrastov gaj AS v spodbudo brezpapirnemu poslovanju in Migimigi življenjskemu slogu
Arboretum Volčji Potok in zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS), ki sodelujeta že vrsto let, sta danes odprli Hrastov gaj AS. Zavarovalnica je omogočila pogozditev 12 novih hrastovih dreves, da bi še dodatno spodbudila brezpapirno poslovanje pri svojih strankah. "Ponosni smo, da naša prizadevanja za brezpapirno poslovanje, zniževanje ogljičnega odtisa in projekt Migimigi, s katerim spodbujamo zdrav življenjski slog, vse bolj podpirajo tudi naše stranke," je povedal Gabrijel Škof, predsednik uprave AS.
Preberi več
Adriaticu Slovenici z novim lastnikom tudi boljša bonitetna ocena
Mednarodna bonitetna agencija Fitch Ratings je 18. 2. 2019 zavarovalnici Adriatic Slovenica d. d. zvišala oceno finančne moči zavarovalnice iz »BBB-« na »BBB+« in spremenila oceno prihodnjih izgledov na »stabilno« iz »na opazovanju«. 
 
 
Preberi več
Adriatic Slovenica z novimi člani nadzornega sveta
Danes je potekala skupščina delničarjev zavarovalnice Adriatic Slovenica d. d., ki je imenovala 4 nove člane nadzornega sveta zavarovalnice. Novi člani nadzornega sveta so Gregor Pilgram, Luciano Cirinà, Miroslav Bašta in Miroslav Singer. 
 
Preberi več
Adriatic Slovenica uspešno uresničuje strategijo
Koper, 13. december 2018 - Devetmesečni nerevidirani rezultati poslovanja skupine Adriatic Slovenica (AS) kažejo, da družba izpolnjuje strateške cilje. Najpomembnejše med njimi, vzdržno in dobičkonosno poslovanje, boljše ravnovesje zavarovalne ponudbe, obvladovanje tveganj za krepitev kapitalske ustreznosti in ohranitev bonitetne ocene, zavarovalnica uspešno dosega. Ključni dogodek leta 2018 je začetek prodaje zavarovalnice družbi Generali CEE Holding, B. V., ki je z dosedanjim lastnikom zavarovalnice, KD Group, 23. maja sklenila pogodbo o nakupu 100-odstotnega deleža Adriatica Slovenice. Prodajni postopek še ni zaključen.
 
Preberi več
Okrepljena ekipa cenilcev na terenu, prvi podatki o škodah v naslednjih dneh
Zavarovanci Adriatica Slovenice so v zadnjem neurju, ki je pustošilo v okolici Črnomlja, znova utrpeli veliko škode, predvsem na družinskih hišah, kmetijskih površinah in avtomobilih. Prvih ocen škod iz petkovega neurja še ni, saj prijave neprestano prihajajo, kaže pa, da bo škoda zelo visoka. Zato je zavarovalnica angažirala svoje redne in izredne sodelavce, zaradi velikega števila škodnih primerov so podaljšali delovni čas poslovalnice Adriatic Slovenica v Črnomlju, ki bo v naslednjih dneh odprta do 19. ure oziroma po potrebi še dlje. 
 
Preberi več
Jure Kvaternik novi član uprave Adriatica Slovenice
Jure Kvaternik, dosedanji izvršni direktor, ki je v zavarovalnici Adriatic Slovenica pokrival področji financ in računovodstva, je pridobil dovoljenje Agencije za zavarovalni nadzor (AZN) za opravljanje funkcije člana uprave v zavarovalnici Adriatic Slovenica. 
Preberi več
Adriatic Slovenica v strateško partnerstvo s startupom Iryo
Zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS) je sklenila strateško partnerstvo s slovenskim zdravstvenim blockchain startupom Iryo. Glavni cilj skupnega sodelovanja je bolnikom v praksi ponuditi boljši in varnejši dostop do lastnih zdravstvenih podatkov. 
Preberi več
Adriatic Slovenica poslovala dobičkonosno in varno
Skupina Adriatic Slovenica (AS) je v letu 2017 poslovala dobičkonosno in varno, ustvarila je 303,8 milijonov evrov bruto zavarovalne premije, upravljala pa je s 640,7 milijoni evrov finančnih naložb (vključno s sredstvi naložbenih življenjskih zavarovanj). Zavarovalnica AS je leto 2017 zaključila z 11,4 milijona evrov dobička in stabilno bonitetno oceno »BBB-«.
 
 
 
Preberi več
Do roba sveta: zavarovanje TUJINA AS
Zavarovalnica je posodobila in pocenila svojo ponudbo asistenčnega zavarovanja v tujini. S Tujino AS si zagotovimo hitro in strokovno zdravstveno oskrbo na vseh celinah in v vseh državah sveta, tudi v zasebnih bolnišnicah. Asistenčna mreža ima zaposleno lastno medicinsko osebje in zdravnike različnih specializacij po vsem svetu. To je zagotovo največja prednost tega zavarovanja, ob tem, da zagotavlja pomoč in asistenco 24 ur na dan v slovenskem jeziku pa tudi stroške prevoza, česar Evropska kartica ne krije. Poleg zavarovanja za posameznike AS ponuja tudi ugodnejša družinska zavarovanja in zavarovanja za skupine, ko potuje vsaj 9 ljudi in posebna, celoletna zavarovanja za Hrvaško in Črno goro.
Preberi več
Pojasnilo zavarovalnice Adriatic Slovenica o izplačilu odškodnin gasilcem Poklicne gasilske enote (PGE) Celje
V nadaljevanju želimo pojasniti vlogo zavarovalnice Adriatic Slovenica pri dogodku, ki se je zgodil novembra 2015.
Preberi več
Dobičkonosno in razvojno naravnano poslovanje skupine Adriatic Slovenica
Skupina Adriatic Slovenica (AS) je v devetih mesecih letošnjega leta poslovala dobičkonosno in varno, ustvarila je 235 milijonov evrov bruto zavarovalne premije in prilivov v pokojninske sklade, upravljala pa je s 570 milijoni evrov finančnih naložb (vključno s sredstvi naložbenih življenjskih zavarovanj). Finančno trdnost Adriatica Slovenice, ki je tudi edini družbenik vodilne slovenske družbe za upravljanje KD Skladi, znova potrjuje visoka bonitetna ocena.
 
 
Preberi več
Športniki na zdravljenje v ambulanto Zdravje AS

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS - ZŠZ) je podelil naziv Olimpijski referenčni športno medicinski center ambulanti Zdravje AS ter njenim partnerjem, z Nacionalno športno kartico pa omogočil nezgodno zavarovanje vsem imetnikom kartice pri zavarovalnici AS. 

Preberi več
Kako obvladati stres?
Stres je naš vsakodnevni sopotnik in ena večjih zdravju škodljivih nevarnosti. Bolezni, povezane z njim, naj bi bile vzrok za več kot polovico obiskov pri zdravniku. Zato ne preseneča, da se je včerajšnje popoldanske brezplačne delavnice v ljubljanskem Koloseju udeležilo blizu 300 udeležencev. Pod naslovom "Ne pustite, da bi stres načel tudi vaše zdravje!" jo je vodil strokovnjak za področje stresa, prof. dr. Matej Tušak, organizator prireditve pa je bila zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS) skupaj s partnerjem 24alife, rešitvijo za zdravo življenje, pri kateri sodeluje tudi Klinika Mayo in je ena vodilnih rešitev v svetu.
Preberi več
Na ogled razstava Obisk neme živali

V AS Galeriji svoja dela razstavlja akademski slikar Bojan Bensa. Razstava Obisk neme živali bo na ogled vse do 30. novembra 2017. Razstavljena dela predstavljajo zelo osebno slikarsko izpoved. Razstava zajema enajst del, ki prikazujejo umetnikovo ustvarjanje od leta 2009 do danes. Dela Die Angstmacher (Zastraševalci), Obisk neme živali in Shepherd so v AS Galeriji predstavljena prvič. 

Preberi več
Previdno ob visokih temperaturah
Ob veliki toplotni obremenitvi moramo poskrbeti za dovolj tekočine, primerna oblačila in se izogibati prevelikim obremenitvam, kar velja še posebno za srčne bolnike, ki so bolj ogroženi za možnosti zastoja srca. V takšnih primerih je nujna takojšnja pomoč, saj vsaka sekunda šteje. Oživljanje z masažo srca in uporabo defibrilatorja močno poveča možnosti preživetja, zato je dobrodošlo, da smo seznanjeni, kje je najbližji defibrilator v naši bližini. 
 
Preberi več
Gabrijelu Škofu potrjen nov mandat predsednika uprave Adriatica Slovenice

Na seji Nadzornega sveta zavarovalnice Adriatic Slovenica d. d. (AS), ki je potekala 21. junija 2017, so nadzorniki potrdili nov mandat dosedanjemu predsedniku uprave Gabrijelu Škofu.

 

Preberi več
Pravno mnenje o nekaterih ustavno spornih rešitvah predloga novega ZZVZZ
Na zaprosilo družbe Adriatic Slovenica sta prof. dr. Rajko Pirnat in univ. dipl. prav. Boštjan Zuljan iz Družbe za svetovanje v javni upravi pripravila pravno mnenje o nekaterih ustavno spornih rešitvah Predloga novega zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki ga je zavarovalnica predstavila 23. maja 2017 na novinarski konferenci.
Preberi več