Adriatic Slovenica uspešno uresničuje strategijo
Koper, 13. december 2018 - Devetmesečni nerevidirani rezultati poslovanja skupine Adriatic Slovenica (AS) kažejo, da družba izpolnjuje strateške cilje. Najpomembnejše med njimi, vzdržno in dobičkonosno poslovanje, boljše ravnovesje zavarovalne ponudbe, obvladovanje tveganj za krepitev kapitalske ustreznosti in ohranitev bonitetne ocene, zavarovalnica uspešno dosega. Ključni dogodek leta 2018 je začetek prodaje zavarovalnice družbi Generali CEE Holding, B. V., ki je z dosedanjim lastnikom zavarovalnice, KD Group, 23. maja sklenila pogodbo o nakupu 100-odstotnega deleža Adriatica Slovenice. Prodajni postopek še ni zaključen.
 
Preberi več
Okrepljena ekipa cenilcev na terenu, prvi podatki o škodah v naslednjih dneh
Zavarovanci Adriatica Slovenice so v zadnjem neurju, ki je pustošilo v okolici Črnomlja, znova utrpeli veliko škode, predvsem na družinskih hišah, kmetijskih površinah in avtomobilih. Prvih ocen škod iz petkovega neurja še ni, saj prijave neprestano prihajajo, kaže pa, da bo škoda zelo visoka. Zato je zavarovalnica angažirala svoje redne in izredne sodelavce, zaradi velikega števila škodnih primerov so podaljšali delovni čas poslovalnice Adriatic Slovenica v Črnomlju, ki bo v naslednjih dneh odprta do 19. ure oziroma po potrebi še dlje. 
 
Preberi več
Jure Kvaternik novi član uprave Adriatica Slovenice
Jure Kvaternik, dosedanji izvršni direktor, ki je v zavarovalnici Adriatic Slovenica pokrival področji financ in računovodstva, je pridobil dovoljenje Agencije za zavarovalni nadzor (AZN) za opravljanje funkcije člana uprave v zavarovalnici Adriatic Slovenica. 
Preberi več
Adriatic Slovenica v strateško partnerstvo s startupom Iryo
Zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS) je sklenila strateško partnerstvo s slovenskim zdravstvenim blockchain startupom Iryo. Glavni cilj skupnega sodelovanja je bolnikom v praksi ponuditi boljši in varnejši dostop do lastnih zdravstvenih podatkov. 
Preberi več
Adriatic Slovenica poslovala dobičkonosno in varno
Skupina Adriatic Slovenica (AS) je v letu 2017 poslovala dobičkonosno in varno, ustvarila je 303,8 milijonov evrov bruto zavarovalne premije, upravljala pa je s 640,7 milijoni evrov finančnih naložb (vključno s sredstvi naložbenih življenjskih zavarovanj). Zavarovalnica AS je leto 2017 zaključila z 11,4 milijona evrov dobička in stabilno bonitetno oceno »BBB-«.
 
 
 
Preberi več
Do roba sveta: zavarovanje TUJINA AS
Zavarovalnica je posodobila in pocenila svojo ponudbo asistenčnega zavarovanja v tujini. S Tujino AS si zagotovimo hitro in strokovno zdravstveno oskrbo na vseh celinah in v vseh državah sveta, tudi v zasebnih bolnišnicah. Asistenčna mreža ima zaposleno lastno medicinsko osebje in zdravnike različnih specializacij po vsem svetu. To je zagotovo največja prednost tega zavarovanja, ob tem, da zagotavlja pomoč in asistenco 24 ur na dan v slovenskem jeziku pa tudi stroške prevoza, česar Evropska kartica ne krije. Poleg zavarovanja za posameznike AS ponuja tudi ugodnejša družinska zavarovanja in zavarovanja za skupine, ko potuje vsaj 9 ljudi in posebna, celoletna zavarovanja za Hrvaško in Črno goro.
Preberi več
Pojasnilo zavarovalnice Adriatic Slovenica o izplačilu odškodnin gasilcem Poklicne gasilske enote (PGE) Celje
V nadaljevanju želimo pojasniti vlogo zavarovalnice Adriatic Slovenica pri dogodku, ki se je zgodil novembra 2015.
Preberi več
Dobičkonosno in razvojno naravnano poslovanje skupine Adriatic Slovenica
Skupina Adriatic Slovenica (AS) je v devetih mesecih letošnjega leta poslovala dobičkonosno in varno, ustvarila je 235 milijonov evrov bruto zavarovalne premije in prilivov v pokojninske sklade, upravljala pa je s 570 milijoni evrov finančnih naložb (vključno s sredstvi naložbenih življenjskih zavarovanj). Finančno trdnost Adriatica Slovenice, ki je tudi edini družbenik vodilne slovenske družbe za upravljanje KD Skladi, znova potrjuje visoka bonitetna ocena.
 
 
Preberi več
Športniki na zdravljenje v ambulanto Zdravje AS

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS - ZŠZ) je podelil naziv Olimpijski referenčni športno medicinski center ambulanti Zdravje AS ter njenim partnerjem, z Nacionalno športno kartico pa omogočil nezgodno zavarovanje vsem imetnikom kartice pri zavarovalnici AS. 

Preberi več
Kako obvladati stres?
Stres je naš vsakodnevni sopotnik in ena večjih zdravju škodljivih nevarnosti. Bolezni, povezane z njim, naj bi bile vzrok za več kot polovico obiskov pri zdravniku. Zato ne preseneča, da se je včerajšnje popoldanske brezplačne delavnice v ljubljanskem Koloseju udeležilo blizu 300 udeležencev. Pod naslovom "Ne pustite, da bi stres načel tudi vaše zdravje!" jo je vodil strokovnjak za področje stresa, prof. dr. Matej Tušak, organizator prireditve pa je bila zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS) skupaj s partnerjem 24alife, rešitvijo za zdravo življenje, pri kateri sodeluje tudi Klinika Mayo in je ena vodilnih rešitev v svetu.
Preberi več
Na ogled razstava Obisk neme živali

V AS Galeriji svoja dela razstavlja akademski slikar Bojan Bensa. Razstava Obisk neme živali bo na ogled vse do 30. novembra 2017. Razstavljena dela predstavljajo zelo osebno slikarsko izpoved. Razstava zajema enajst del, ki prikazujejo umetnikovo ustvarjanje od leta 2009 do danes. Dela Die Angstmacher (Zastraševalci), Obisk neme živali in Shepherd so v AS Galeriji predstavljena prvič. 

Preberi več
Previdno ob visokih temperaturah
Ob veliki toplotni obremenitvi moramo poskrbeti za dovolj tekočine, primerna oblačila in se izogibati prevelikim obremenitvam, kar velja še posebno za srčne bolnike, ki so bolj ogroženi za možnosti zastoja srca. V takšnih primerih je nujna takojšnja pomoč, saj vsaka sekunda šteje. Oživljanje z masažo srca in uporabo defibrilatorja močno poveča možnosti preživetja, zato je dobrodošlo, da smo seznanjeni, kje je najbližji defibrilator v naši bližini. 
 
Preberi več
Gabrijelu Škofu potrjen nov mandat predsednika uprave Adriatica Slovenice

Na seji Nadzornega sveta zavarovalnice Adriatic Slovenica d. d. (AS), ki je potekala 21. junija 2017, so nadzorniki potrdili nov mandat dosedanjemu predsedniku uprave Gabrijelu Škofu.

 

Preberi več
Pravno mnenje o nekaterih ustavno spornih rešitvah predloga novega ZZVZZ
Na zaprosilo družbe Adriatic Slovenica sta prof. dr. Rajko Pirnat in univ. dipl. prav. Boštjan Zuljan iz Družbe za svetovanje v javni upravi pripravila pravno mnenje o nekaterih ustavno spornih rešitvah Predloga novega zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki ga je zavarovalnica predstavila 23. maja 2017 na novinarski konferenci.
Preberi več
Stabilno poslovanje, potrditev bonitetne ocene »BBB-» in razvoj osebnih zavarovanj
Zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS) je v letu 2016 zbrala 303,5 milijona evrov kosmate premije skupaj s prilivi v pokojninske sklade, dosegla čisti poslovni izid v višini 11,9 milijona evrov, donosnost kapitala pa je znašala 12,1 odstotek. Zavarovalnica tudi po tržnem deležu s 15,1-odstotnim deležem ostaja v vrhu slovenskega zavarovalniškega trga.
Preberi več
Hatsu yuki Leona Zakrajška in Janeza Vlachyja
V AS Galeriji je vse do 16. junija 2017 na ogled likovna razstava Leona Zakrajška in Janeza Vlachyja Hatsu yuki. Njuna dela se močno navezujejo na Japonsko in vzhodnjaško estetiko ter filozofijo. Naslov Hatsu yuki je simboličen; spominja ju na otroško pričakovanje in veselje ob prvem snegu, na osnovno človeško lastnost, pa tudi bistvo človeštva, tj. uživati v majhnih stvareh, deliti energijo, in jo prenašati na druge.
Preberi več
Adriatic Slovenica je prva zavarovalnica v regiji, ki bo avtomatizirala vse korake v postopku prodaje in sklepanja življenjskih zavarovanj
Zavarovalnica Adriatic Slovenica bo kmalu dokončala celovito avtomatizacijo postopkov za sklepanje življenjskih zavarovanj. Programska podpora ALLFINANZ Interview Server, ki jo je izdelala družba Munich Re Automation Solutions Ltd., omogoča popolnoma elektronsko obravnavo vloge stranke, ob tem pa poenostavi in pohitri notranje postopke zavarovalnice, s čimer se zmanjšajo stroški in ohrani donosnost.
Preberi več
1. marca 2017 višja premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja
Zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS) bo 1. marca 2017 povišala mesečno premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja (DZZ). Osnovna mesečna premija bo višja za 1 evro in bo znašala 29,34 evra. Po premijskem ceniku so do 1 % popusta na osnovno premijo DZZ upravičeni vsi, ki plačujejo premijo preko SEPA direktne obremenitve ali sklada, z odtegljajem od plače ali pokojnine oziroma premijo plačujejo letno. Tako bo premija s popustom znašala 29,05 evra mesečno. 
 
Preberi več
Adriatic Slovenica posluje stabilno in razvija osebna zavarovanja
Zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS) se na demografske spremembe aktivno odziva z razvojem sodobnih osebnih zavarovanj predvsem na področju pokojninskega varčevanja in celovite zdravstvene oskrbe. Zavarovalnica je letos uspešno uvedla režim Solventnost II, potrjena mednarodna bonitetna ocena pa odraža stabilno poslovanje družbe. 
Preberi več
Tina Dobrajc v AS Galeriji
V AS Galeriji je na ogled slikarska razstava Tine Dobrajc Na senčni strani Alp. Dobrajčeva razstavlja nov cikel slik, ki jih je ustvarila v zadnjih treh letih. Razstava šestih del nakazuje novo temo v njenem slikarskem opusu. 
Preberi več