Adriatic Slovenica čestita najboljšim jadralkam in jadralcem
Jadralna zveza Slovenije, katere srebrni sponzor je tudi zavarovalnica Adriatic Slovenica, je v sredo, 7. februarja 2018, podelila priznanja svojim najboljšim jadralkam in jadralcem.
Preberi več
AS-ov marketing prejel nagrado SPORTO
Akcija Adriatica Slovenice POPOLNI AS IZZIV za zdravo življenje je zmagala v kategoriji SPORTO SPONZORSHIP/ ENDORSMENT AWARD. ​
Preberi več
Listina raznolikosti povezala prvih 59 slovenskih organizacij, tudi AS
14. novembra 2017 so slavnostno vzpostavili Listino raznolikosti Slovenija, ki jo je podpisalo prvih 59 slovenskih ustanov, med njimi tudi zavarovalnica Adriatic Slovenica. Listina raznolikosti Slovenija temelji na prostovoljno sprejetih načelih z namenom promocije vrednot raznolikosti, enakosti in vključenosti. Listina spodbuja sprejemanje, spoštovanje in vključevanje raznolikosti kot potenciala inovativnosti za trajne rešitve organizacij. 
Preberi več
Adriatic Slovenica s certifikatom dobre organizacijske energije
Skozi organizacijsko energijo podjetje izraža svoj energijski naboj, torej moč in zagnanost delovanja, inovativnosti, spretnosti prilagajanja spremembam … Sproščajo pa jo zaposleni, ki so tista najpomembnejša dodana vrednost za ustvarjanje presežka in konkurenčne prednosti. 
Preberi več
Ajda Stina Turek, z AS Fundacijo do zvezd
Seveda, ves svet je oder, pomislimo, ko prebiramo življenjsko zgodbo triindvajsetletne jazz vokalistke Ajde, ki nadaljuje svoj študij na glasbeni akademiji Berklee College of Music v Bostonu. ​
Preberi več
Podpiramo solinarsko tradicijo
Zavarovalnica Adriatic Slovenica je tesno vpeta v lokalno in nacionalno okolje. Podpiramo številne projekte na področju zdravja, športa, umetnosti in kulture, prizadevamo si tudi za varovanje naravne in kulturne dediščine. V ta namen smo Krajinskemu parku Sečoveljske soline z donacijo mogočili nadaljnjo obnovo in vzdrževanje ter izgradnjo novih bazenov za pridelavo soli.
 
Preberi več
Ambulanta Zdravje AS prejela naziv Olimpijski referenčni športno medicinski center
Olimpijski komite Slovenije (OKS) je z namenom ustrezne zdravstvene obravnave športnikov oblikoval mrežo Olimpijski referenčnih športno medicinski centri (ORŠMC), v okviru katere bodo zdravstvene storitve izvajali zdravniki in fizioterapevti, ki so dosegli ustrezne strokovne, znanstveno-raziskovalne in druge kriterije OKS. Med izbranimi je tudi Ambulanta ZDRAVJE AS.
 
Preberi več
Nagrada Mojih financ za riziko zavarovanje
Revija Moje finance veliko pozornosti namenja neodvisnim in strokovnim raziskavam. Maja so opravili raziskavo med zavarovalnicami pri ponudbah riziko življenjskih zavarovanj. Adriatic Slovenica je na podlagi neodvisne strokovne raziskave prejela nagrado za NAJ riziko življenjsko zavarovanje in sicer 1. mesto v kategoriji  za zavarovanje 30-letnika za 30 let v višini 50.000 EUR.
Preberi več
Spoznajte metulje Slovenije!
Ponosni smo, da aktivno podpiramo tudi projekte, ki so pomembni za okolje, izobraževanje posameznikov in širše družbe. V okviru AS Galerije tako gostimo tudi naravoslovno spremljajočo razstavo Metulji Slovenije avtorja Stanislava Čičerova in vas vabimo k ogledu. 
 
Preberi več
Pridruži se Teamu AS in teci z nami za vse, ki tega ne morejo
Zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS) že tretje leto podpira dobrodelni tekaški dogodek Wings For Life World Run ali Krila za življenje. Prav poseben tek, ki se vsako leto zgodi ob isti uri po vsem svetu omogoča, da s plačilom štartnine podprete raziskave, ki so namenjene iskanju zdravila za poškodbe hrbtenjače.  
 
Preberi več
Prejeli smo priznanje Horus 2016
Za izobraževalno priložnost Za njimi stojimo, ki smo jo v AS Fundaciji  pripravili v sodelovanju s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in Cankarjevim domom smo v kategoriji »projekti« med velikimi podjetji prejeli priznanje Horus 2016, ki nagrajuje družbeno odgovorno poslovanje. 
Preberi več
Adriatic Slovenica z nagrado za najboljšo organizacijsko energijo v panogi
Na HRM konferenci, ki je potekala pretekli teden v Ljubljani, so bile podeljene nagrade podjetjem, ki premorejo največ organizacijske energije. Nagrada izkazuje, da v AS-u uspešno usmerjamo svojo čustveno in kognitivno energijo in vedenjski potencial k doseganju ciljev organizacije. 
 
 
Preberi več
AS za otroke, ki si ne morejo privoščiti malice
Zavarovalnica AS bo tudi letos podprla projekt podariMalico (www.podarimalico.si). Dobrodelni projekt je namenjen učencem in dijakom, ki živijo v težkih materialnih razmerah. Skupaj z zavarovanci smo že leta 2014 omogočili 1.651 šolskih malic, letos pa bomo prispevali še več.
 
Preberi več
Hvala, da ste tekli z nami!

V nedeljo, 8. maja, se je odvijal tek Wings For Life Worl Run, na katerem je ves svet že tretje leto zapored tekel kot eno za tiste, ki tega (še) ne morejo. Vsi so tekli z istim ciljem v mislih – da dvignejo ozaveščenost o poškodbah hrbtenjače. Ponosni lokalni pokrovitelj dogodka smo tudi v zavarovalnici Adriatic Slovenica (AS)Več kot 51 se nas je zbralo v Team AS in teklo s sodelavko Tanjo Cerkvenik, nekdanjo paraolimpijko v metu kopja.

Preberi več
Moj zdravnik 2016
V četrtek, 7. aprila, prav na večer svetovnega dneva zdravja se je v Cankarjevem domu v organizaciji revije Viva s slavnostno podelitvijo priznanj iztekla jubilejna, že 20. akcija Moj zdravnik. Akcijo že štirinajst let podpira tudi zavarovalnica Adriatic Slovenica.
Preberi več
O spremembah, ki vplivajo na finančni sistem

V sredo, 6. aprila, je potekal finančni posvet v organizaciji družb iz Skupine KD Group in Poslovne akademije Finance. Priznani govorniki so predstavili analizo makroekonomskih razmer, vpliv megatrendov na investiranje premoženja, posledice razvoja in vpliv umetne inteligence, kako nam bodo roboti spreminjali svet, kje se skrivajo nove priložnosti v dinamičnem okolju, na sklepni okrogli mizi pa so govorili o dejavnikih, ki vplivajo na razvoj finančnih sistemov.

Preberi več
Demografija – Ekonomija – Tehnologija. Kam gremo?
Pridružite se nam na strokovno finančnem posvetu, v središču katerega bodo prihajajoče spremembe finančnih trgov in vplivi le teh na kupce. V Adriatic Slovenici dogodek organiziramo v sodelovanju s Poslovno akademijo Finance, potekal pa bo v sredo, 6. aprila, med 9.00 in 12.30 v Grand hotelu Union v Ljubljani.
 
Preberi več
Team AS teče s Tanjo – Pridružite se nam!
V Ljubljani se bo v nedeljo, 8. maja 2016, odvijal dobrodelni tekaški dogodek - Wings for  Life World Run oziroma WFLWR (v prevodu Krila za življenje).  
 
Zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS) je že drugo leto lokalni partner tega svetovnega dogodka in tudi tokrat vabimo vse, da se pridružite Teamu AS, ki teče s Tanjo! Naš cilj je, da tečemo skupaj in za tiste, ki tega sami ne morejo ter tako podpremo raziskave za zdravljenje poškodb hrbtenjače!
Preberi več
Enotni standard poročanja
Svet OECD je 15. julija 2014 sprejel OECD standard avtomatične izmenjave informacij o finančnih računih za namene obdavčevanja (CRS oz. Common reporting standard) in sporazum med pristojnimi organi o avtomatični izmenjavi informacij o finančnih računih, ki ga je Slovenija podpisala 29. oktobra 2014.  
Preberi več
Že 25 let zagotavljamo nove dimenzije varnosti

Zavarovalnica Adriatic Slovenica letos obeležuje 25-letnico uspešnega poslovanja. Najpomembnejše mejnike in dosežke, ki pričajo o našem razvoju, rasti in inovativnosti, predvsem pa o strasti in odgovornosti, ki ju vlagamo v svoje delo, smo predstavili v korporativnem videu.

Preberi več