Vstop v Skupino Generali spremlja tudi osveženi logotip Adriatica Slovenice
Zavarovalnica Adriatic Slovenica je 13. februarja 2019, ko je njen 100 % lastnik postal Generali CEE Holding, vstopila v ugledno mednarodno zavarovalniško skupino – Skupino Generali. 
 
 
 
 
Preberi več
Generali je zaključil nakup Adriatica Slovenice in KD Skladov
Generali CEE Holding je 13. februarja 2019, po pridobitvi vseh potrebnih soglasij, zaključil postopek nakupa Adriatica Slovenice in KD Skladov in s tem postal 100-odstotni lastnik Adriatica Slovenice in njenih odvisnih družb, vključno s KD Skladi. 
Preberi več
Tudi letos s certifikatom dobre organizacijske energije
Adriatic Slovenica je tudi letos sodelovala v nacionalni raziskavi merjenja organizacijske klime. Zaradi visokega indeksa organizacijske energije smo ponovno za eno leto prejeli certifikat Dobra energija. Ker pa smo dosegli najvišji indeks organizacijske energije 
v panogi FINANČNE STORITVE, smo že tretjič prejeli tudi nagrado za najboljši indeks organizacijske energije v panogi.
Preberi več
Migajmo 28. septembra - AS se je pridružil dobrodelnemu večernemu teku
Skupaj z Bogomirjem Dolencem, ki že od začetka septembra teče 42 maratonov, bomo migali za dober namen. Pridi na DOBRODELNI VEČERNI TEK tudi ti in pomagaj, da vsi skupaj naredimo 1.000 krogov okoli Parka Zvezda. Vsak krog namreč pomeni točno 5 €, ki jih v tvojem imenu za mlade športnike prispeva Adriatic Slovenica, veliki sponzor Olimpijskega komiteja Slovenije. 
Preberi več
Na Managerskem kongresu o gorivu uspeha
Ali veste, kako dobro gre Sloveniji v svetu v boju za kadre in dirki poslovne transformacije v inteligentna podjetja ter zakaj smo uspešni na posameznih področjih in zakaj znanja, ki ga imamo za to, da bi bili še boljši, ne uporabimo z večjim sodelovanjem? Odgovore bomo skupaj poiskali na Managerskem kongresu 27. in 28 septembra, ki tudi letos poteka pod pokroviteljstvom zavarovalnice Adriatic Slovenica (AS).
Preberi več
Moj življenjski kasko, AS-ovo riziko življenjsko zavarovanje: 1. nagrada v vseh kategorijah Mojih financ
Revija Moje finance veliko pozornosti namenja neodvisnim in strokovnim raziskavam. Letos maja je že drugič pripravila raziskavo riziko zavarovanj in primerjala življenjska zavarovanja za primer smrti med sedmimi zavarovalnicami na slovenskem trgu. Zmagovalka in prejemnica certifikata za NAJ riziko življenjsko zavarovanje, in sicer 1. mesto v vseh kategorijah, je Adriatic Slovenica (AS). 
 
Preberi več
Pridobili smo polni certifikat Družini prijazno podjetje
V torek, 15. maja, smo v Adriaticu Slovenici prejeli polni certifikat Družini prijazno podjetje. Leta 2015 smo prejeli osnovni certifikat, ki smo mu postopoma dodajali dodatne ukrepe, ki lajšajo zaposlenim usklajevanje službenih in zasebnih obveznosti. S prejemom certifikata se je zavarovalnica pridružila 260 slovenskim podjetjem in organizacij, ki imajo ta certifikat, poleg nje pa je letos polni certifikat prejelo še 12 podjetij. 
Preberi več
V spomin: Matjaž Gantar (1963-2018)

Po hudi bolezni se je poslovil Matjaž Gantar, predsednik upravnega odbora KD Group in predsednik nadzornega sveta AS.

 

Preberi več
Vabljeni h glasovanju v akciji Moj zdravnik 2018
Zdravnik je oseba, ki mu zaupamo najpomembnejšo vrednoto – svoje zdravje. Cenimo njihovo strokovnost, ko zbolimo pa predvsem njihovo razumevanje, srčnost in predanost. V reviji Viva so že pred 23. leti vzpostavili zelo odmevno vseslovensko akcijo Moj zdravnik, ki vsem omogoča oddajo glasu za svojega družinskega zdravnika, ginekologa, pediatra, onkologa, specialista in zobozdravnika. 
 
Preberi več
Adriatic Slovenica čestita najboljšim jadralkam in jadralcem
Jadralna zveza Slovenije, katere srebrni sponzor je tudi zavarovalnica Adriatic Slovenica, je v sredo, 7. februarja 2018, podelila priznanja svojim najboljšim jadralkam in jadralcem.
Preberi več
AS-ov marketing prejel nagrado SPORTO
Akcija Adriatica Slovenice POPOLNI AS IZZIV za zdravo življenje je zmagala v kategoriji SPORTO SPONZORSHIP/ ENDORSMENT AWARD. ​
Preberi več
Listina raznolikosti povezala prvih 59 slovenskih organizacij, tudi AS
14. novembra 2017 so slavnostno vzpostavili Listino raznolikosti Slovenija, ki jo je podpisalo prvih 59 slovenskih ustanov, med njimi tudi zavarovalnica Adriatic Slovenica. Listina raznolikosti Slovenija temelji na prostovoljno sprejetih načelih z namenom promocije vrednot raznolikosti, enakosti in vključenosti. Listina spodbuja sprejemanje, spoštovanje in vključevanje raznolikosti kot potenciala inovativnosti za trajne rešitve organizacij. 
Preberi več
Adriatic Slovenica s certifikatom dobre organizacijske energije
Skozi organizacijsko energijo podjetje izraža svoj energijski naboj, torej moč in zagnanost delovanja, inovativnosti, spretnosti prilagajanja spremembam … Sproščajo pa jo zaposleni, ki so tista najpomembnejša dodana vrednost za ustvarjanje presežka in konkurenčne prednosti. 
Preberi več
Ajda Stina Turek, z AS Fundacijo do zvezd
Seveda, ves svet je oder, pomislimo, ko prebiramo življenjsko zgodbo triindvajsetletne jazz vokalistke Ajde, ki nadaljuje svoj študij na glasbeni akademiji Berklee College of Music v Bostonu. ​
Preberi več
Podpiramo solinarsko tradicijo
Zavarovalnica Adriatic Slovenica je tesno vpeta v lokalno in nacionalno okolje. Podpiramo številne projekte na področju zdravja, športa, umetnosti in kulture, prizadevamo si tudi za varovanje naravne in kulturne dediščine. V ta namen smo Krajinskemu parku Sečoveljske soline z donacijo mogočili nadaljnjo obnovo in vzdrževanje ter izgradnjo novih bazenov za pridelavo soli.
 
Preberi več
Ambulanta Zdravje AS prejela naziv Olimpijski referenčni športno medicinski center
Olimpijski komite Slovenije (OKS) je z namenom ustrezne zdravstvene obravnave športnikov oblikoval mrežo Olimpijski referenčnih športno medicinski centri (ORŠMC), v okviru katere bodo zdravstvene storitve izvajali zdravniki in fizioterapevti, ki so dosegli ustrezne strokovne, znanstveno-raziskovalne in druge kriterije OKS. Med izbranimi je tudi Ambulanta ZDRAVJE AS.
 
Preberi več
Nagrada Mojih financ za riziko zavarovanje
Revija Moje finance veliko pozornosti namenja neodvisnim in strokovnim raziskavam. Maja so opravili raziskavo med zavarovalnicami pri ponudbah riziko življenjskih zavarovanj. Adriatic Slovenica je na podlagi neodvisne strokovne raziskave prejela nagrado za NAJ riziko življenjsko zavarovanje in sicer 1. mesto v kategoriji  za zavarovanje 30-letnika za 30 let v višini 50.000 EUR.
Preberi več
Spoznajte metulje Slovenije!
Ponosni smo, da aktivno podpiramo tudi projekte, ki so pomembni za okolje, izobraževanje posameznikov in širše družbe. V okviru AS Galerije tako gostimo tudi naravoslovno spremljajočo razstavo Metulji Slovenije avtorja Stanislava Čičerova in vas vabimo k ogledu. 
 
Preberi več
Pridruži se Teamu AS in teci z nami za vse, ki tega ne morejo
Zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS) že tretje leto podpira dobrodelni tekaški dogodek Wings For Life World Run ali Krila za življenje. Prav poseben tek, ki se vsako leto zgodi ob isti uri po vsem svetu omogoča, da s plačilom štartnine podprete raziskave, ki so namenjene iskanju zdravila za poškodbe hrbtenjače.  
 
Preberi več
Prejeli smo priznanje Horus 2016
Za izobraževalno priložnost Za njimi stojimo, ki smo jo v AS Fundaciji  pripravili v sodelovanju s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in Cankarjevim domom smo v kategoriji »projekti« med velikimi podjetji prejeli priznanje Horus 2016, ki nagrajuje družbeno odgovorno poslovanje. 
Preberi več