Izbranih 5 finalistov projekta Za njimi stojimo
 
V ponedeljek, 29. februarja 2016, je v studiu 26 Radia Slovenija potekala avdicija, na kateri smo izmed vseh 34 prijavljenih mladih glasbenikov izbrali pet tistih, ki bodo na zaključnem koncertu 31. maja 2016 v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma (več >>) nastopili skupaj z orkestrom v nekoliko izpostavljenih vlogah.
Vabljeni, da z nami delite navdušenje nad njihovim ustvarjanjem.
 
Finalisti projekta Za njimi stojimo so:
 
Ana Dolžan (violina)
 
 
 
 
 
Katarina Leskovar (violončelo)
 
 
 
 Jošt Lampret (kontrabas)
 
 
 
 Luka Mitev (fagot)
 
 
 
 
Krištof Hrastnik (tolkala)
 
 
O projektu Za njimi stojimo
Ob 10-letnici partnerstva s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija smo skupaj z njimi in v sodelovanju s Cankarjevim domom pripravili izredno zanimivo izobraževalno priložnost za mlade glasbenike. Poimenovali smo jo Za njimi stojimo, namenjena pa je pridobivanju izkušenj, ki so izredno pomembne za rast vsakega glasbenika. 
 
Izkušeni in kakovostni glasbeniki tvorijo pomemben temelj delovanja slovenskih profesionalnih orkestrov. S projektom želimo tako skupaj s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija omogočiti pridobivanje kakovostnega orkestrskega podmladka, predvsem na področju deficitarnih instrumentalistov. Mladim glasbenikom, ki svojo prihodnjo glasbeno pot vidijo tudi v orkestralnem delu, naša pobuda omogoča pridobivanje dragocenih orkestrskih izkušenj v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija, pod mentorstvom priznanih glasbenikov. Sodelovanje je za udeležence brezplačno, najuspešnejšim posameznikom pa prinaša zanimivo nagrado in finančno vzpodbudo. 
 
AS Fundacija bo vsakemu izmed petih izbranih glasbenikov namenila donacijo v višini 1.000 evrov kot prispevek k njihovemu glasbenemu izobraževanju ali nakupu potrebnih glasbenih potrebščin.