Z zavarovalnico Adriatic do brezplačnega članstva v AMZS

Od prvega maja 2000 bo vsakdo, ki bo sklenil pri Adriatic zavarovalni družbi kasko zavarovanje z določenimi kritji, prejel enoletno brezplačno članstvo v AMZS. Pogodbo o poslovnem sodelovanju, ki bo zavarovancem Adriatica nudila vse ugodnosti članstva v AMZS, sta 12.4.2000 v Kopru podpisala Matjaž Gaberšek, generalni sekretar Avto-moto zveze Slovenije, in Dušan Novak, predsednik uprave Adriatica.

Vsi lastniki avtomobilov in motornih koles, ki bodo od 1. maja dalje sklenili kasko zavarovanje z določenimi kritji pri zavarovalni družbi Adriatic, bodo pridobili enoletno brezplačno članstvo v AMZS z vsemi ugodnostmi, ki jih nudi tako članstvo: 24-urno pomoč na cesti (s klicem na  987), informacije o stanju na cestah (01/ 5341 341), brezplačno odpravo manjše okvare na cesti, brezplačno vleko pokvarjenega vozila do 80 kilometrov, prevoz karamboliranega vozila do doma ali servisa in še vrsto drugih. 
Kot je dejal Matjaž Gaberšek generalni sekretar Avto-moto zveze Slovenije, se je AMZS odločila za razširitev sodelovanja z zavarovalno družbo Adriatic, ker ima ta zavarovalnica, prav tako kot AMZS, široko mrežo poslovalnic v vseh regijskih središčih, ažurno in učinkovito poslovanje, nenazadnje pa so v Adriaticu tudi našli primernega sogovornika za izvedbo tega projekta.

Dušan Novak, predsednik uprave Adriatica pa je ob podpisu pogodbe o poslovnem sodelovanju povedal: "Adriatic bo svojim zavarovancem omogočil članstvo v AMZS predvsem zato, da bi se na cesti počutili varnejši. Čeprav je bila naša ponudba kasko zavarovanj že dosedaj izredno ugodna, smo se povezali z AMZS, ker smo svojim zavarovancem želeli ponuditi še več. Večjo varnost in asistenco na cesti pa zelo kakovostno zagotavlja AMZS, zato je bila odločitev za ta korak preprosta posledica naše usmeritve, da svojim zavarovancem nudimo čim boljši servis."

Ob že omenjenih ugodnostih, ki jih bodo kasko zavarovanci Adriatica pridobili s članstvom v AMZS, bodo imeli na voljo še pomoč na cesti iz tujine (++386 61 189 08 00), t.i. članski bonus ? brezplačne osnovne tehnične storitve v bazah AMZS, članski popust pri teh storitvah (20% popust na elektronsko testiranje in nastavitev motorja ter podvozja avtomobila, montažo in uravnoteženje koles, hitro polnjenje akumulatorja, 10 % popust pri nakupu pnevmatik in podobne storitve), denarno pomoč v primeru invalidnosti in smrti, brezplačno pravno in tehnično svetovanje, 9 številk Motorevije letno...

Kako do ugodnosti? Kasko zavarovanje vozila bo možno skleniti na vseh poslovnih enotah, pisarnah in pooblaščenih agencijah Adriatica po vsej Sloveniji, vse informacije v zvezi s tem pa bodo na voljo tudi na brezplačni številki modrega telefona zavarovalnice, 080/11 10 in na vseh bazah AMZS.