WIZ - WEBSI spletni prvaki 2015

V petek, 12. septembra 2015, so v Ljubljani razglasili WEBSI Spletne prvake za leto 2015.
V kategoriji poslovnih spletnih strani je slavilo spletno mesto www.wiz.si, ki ponuja enostavno sklenitev avtomobilskih in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja prek spleta. 
 
Nagrade WEBSI Spletni prvaki izpostavljajo, predstavljajo in nagrajujejo digitalne presežke v Sloveniji.  Kot pravijo organizatorji, z nagradami spodbujajo odličnost v slovenskem digitalnem prostoru in predstavljajo rešitve vseh podjetij, ki so na tem področju v določenem letu ustvarila presežke. Poslanstvo projekta je dokumentirati, ovrednotiti in širši javnosti predstaviti projekte in njihove ustvarjalce, ki predstavljajo prerez aktualnega stanja na področju slovenskega digitalnega komuniciranja in nagraditi tiste, ki pomembno prispevajo k dvigovanju njegove ravni. Pobudnika in izvajalca projekta WEBSI Spletni prvaki sta podjetje Medijski partner, d. o. o., in svetovalno-analitična družba E-laborat, d. o. o., nagrade pa podeljujejo v različnih kategorijah.
 
V kategoriji poslovnih spletnih strani, ki so namenjene komuniciranju in poslovanju s podjetji, s končnimi kupci ali pa je stran namenjena tako podjetjem kot tudi kupcem, je zmago slavilo spletno mesto Wiz zavarovanj, ki deluje v okviru zavarovalnice Adriatic Slovenica. Spletno mesto www.wiz.si je pregledno, sveže, predvsem pa uporabnikom prijazno, saj že z nekaj kliki omogoča sklenitev ali obnovitev avtomobilskega zavarovanja in sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.
Letošnja nagrada pa za zavarovalnico Adriatic Slovenica ni prva na področju spletnih rešitev. Leta 2013 je namreč v kategoriji mobilnih aplikacij WEBSI spletni prvak postala aplikacija AS Polica, ki je kot prva tovrstna aplikacija v Sloveniji omogočala sklenitev zavarovanja preko mobilnega telefona.  
 
Predstavitev vseh letošnjih WEBSI spletnih prvakov si lahko ogledate na spletni strani www.websi.si.