Varovanci AS Fundacije

Zavarovalnica Adriatic Slovenica je v več kot dvajsetih letih pomagala številnim mladim, ki izstopajo. Izbrani nadarjeni posamezniki prav zdaj s pomočjo naše AS Fundacije uresničuje svoje cilje.

 
Ajda Stina Turek, jazz vokalistka

Ajda je s svojim glasom in z znanjem interpretacije prepričala in navdušila žirijo Berklee College of Music, ki ji je podelila eno najvišjih štipendij. Fundacija ji s svojim prispevkom omogoča dodatna sredstva za življenje, in s tem nemoteno opravljanje zahtevnih študijskih obveznosti.

 

Leta 2015 AS Fundacija s finančno podporo omogoči študij Luki Benčiču, džez kontrabasistu na Akademije za glasbo (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunste) v Amsterdamu ...
 

 

... in Maxu Čelarju, študentu Architectural Association v Londonu, ene najuglednejših fakultet za arhitekturo.
 

 

Domen Cizej, džez bobnar
 
Domen si je v močni konkurenci študentov z različnih koncev sveta uspel zagotoviti eno od dveh razpisanih mest na glasbeni akademiji Codarts v Rotterdamu. V džez oddelku nadgrajuje svoje glasbeno znanje – džez bobni.
 

 

Jakob Šalej, informatik
Uspešno je zaključil trelji letnik študija na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani in se z oktobrom 2016 vključil v dodatno študijsko leto - absolventski staž.
 
 
Matija Šalej, ekonomist
 
Pričel je s študijem ekonomije na univerzi Aarhus University na Danskem, uspešno zaključil prvi letnik študija in v šolskem letu 2016/2017 nadaljuje s študijem v drugem letniku omenjene univerze.