Tudi zadnje neurje povzročilo preko 400 tisoč evrov škode zavarovancem Adriatica Slovenice

Zavarovanci Adriatica Slovenice so v zadnjem neurju, ki je pustošilo v okolici Kamnika prek Zgornje Savinjske dolini in vse do Slovenske Bistrice z okolico znova utrpeli veliko škode, predvsem na strehah objektov, meteorne vode pa so zalile vrsto družinskih hiš in proizvodnih objektov. Deževje je povzročilo tudi dodatno škodo na poškodovanih hišah, ki jih niso uspeli popraviti.

Prve ocene škode iz zadnjega neurja kažejo, da bo škode vsaj za 400 tisoč evrov, tako da prve ocene skupne škode iz naravnih nesreč to poletje pri zavarovancih Adriatica Slovenice lahko presežejo 13,5 milijona evrov. Če so v zadnjem neurju zavarovanci utrpeli dodatno škodo, cenilec pa jih je že obiskal, naj o škodi ponovno obvestijo zavarovalnico, sporočajo iz Adriatica Slovenice.

Zavarovalnica ima na terenu še vedno vse razpoložljive ekipe cenilcev, škodo pa je mogoče prijaviti vsak dan do 18. ure, ob petkih do 16. ure, v soboto pa do 12. ure. Zavarovanci si lahko s spleta tudi sami natisnejo obrazec za prijavo škode in ga na zavarovalnico pošljejo po pošti, pokličejo pa na najbližjo poslovno enoto ali svojega zavarovalnega zastopnika.

S prijavo škod tudi tokrat ni potrebno hiteti, saj jih bodo sprejemali še ves prihodnji teden. Poslovna enota Maribor sprejema prijave škod po telefonu 02/ 320 81 25 ali02/ 320 81 26, poslovna enota Celje pa 03/ 425 35 26, 03/ 425 35 28 in 03/ 425 35 49, pokličejo pa lahko tudi zastopnika.

Zavarovalnica bo z jutrišnjim dnem že pričela s prvimi izplačili za premoženjske škode, prijavljene v zadnjem neurju. Ob popolni dokumentaciji je škoda izplačana povprečno v dveh dneh, v nujnih primerih pa zavarovanci lahko za sanacijo nujne premoženjske škode prejmejo tudi akontacijo.

Kot rečeno, naj škodo zavarovanci prijavijo na najbližjih poslovnih enotah ali pri svojemu zastopniku, pri čemer jim ni potrebno hiteti, saj bo zavarovalnica sprejemala prijave ves prihodnji teden. Adriatic Slovenica priporoča, da zavarovanci škodo fotografirajo, če je mogoče, spravijo poškodovane predmete, predvsem pa poskrbijo, da ne nastane še večja škoda.

Več informacij: Olga Pejovič, služba za odnose z javnostmi, 05 6643420