Team AS teče s Tanjo – Pridružite se nam!

V Ljubljani se bo v nedeljo, 8. maja 2016, odvijal dobrodelni tekaški dogodek - Wings for  Life World Run oziroma WFLWR (v prevodu Krila za življenje).  
 
Zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS) je že drugo leto lokalni partner tega svetovnega dogodka in tudi tokrat vabimo vse, da se pridružite Teamu AS, ki teče s Tanjo! Naš cilj je, da tečemo skupaj in za tiste, ki tega sami ne morejo ter tako podpremo raziskave za zdravljenje poškodb hrbtenjače!
 
 
Tanja, slovenska ambasadorka dogodka WFLWR, bivša paraolimpijka in prava AS-ovka 
 
 
 
Tanja Cerkvenik je simpatična 40-letnica, mama šestnajstletne Nike, zaposlena v zavarovalnici Adriatic Slovenica v Ljubljani. Življenje se ji je obrnilo na glavo pred 13 leti na športnih igrah finančnih organizacij v Poreču, ko je v hotelu padla nekaj metrov globoko in si poškodovala hrbtenico, od takrat je na invalidskem vozičku. Njena hči je imela samo dve leti in pol, živeti je bilo treba naprej. A Tanja je športnica po duši, ki se iz vsega, tudi iz hudih reči, želi in zna naučiti kaj dobrega. Po poškodbi je pričela zares aktivno trenirati in je osvojila 5. in 7. mesto v metu kopja na paraolimpijskih igrah v Pekingu in v Londonu. Ponaša se z državnim rekordom, dosegla je tudi met kopja na 21,94 metra, kar je še vedno vodilni rezultat na svetovni lestvici. Tanja pravi: »Spremljam in verjamem v raziskave za zdravljenje poškodb hrbtenice. Akcije, kot je ta, pa se mi zdijo pomembne že samo zato, da se zavemo, da se poškodba hrbtenice lahko zgodi vsakomur, ampak resnično vsakomur med nami. Poleg tega je življenje treba razumeti kot darilo in se boriti zanj!«, pravi nekdanja paraolimpijka in nas vabi, da se 8. maja v Ljubljani udeležimo teka WFWR skupaj z njo v Teamu AS. 
 
 
Zakaj AS sodeluje na dogodku?
 
AS je slovenski partner teka Wings for Life World Run v Sloveniji, ker naša zavarovalnica tradicionalno podpira šport, humanitarne projekte in ne nazadnje projekte, ki nam nudijo možnost promocije zavarovanj in naših asistenčnih storitev. Vendar smo ASi proaktivni in želimo narediti še več - tudi osebno želimo prispevati za raziskave zdravljenja hrbtenjače. Zato bo Team AS tekel s Tanjo! 
 
Kako se prijavim v Team AS?
 
V Team AS se prijavite najkasneje do 30. 4. 2016! Strošek štartnine, ki ga krijete sami, je 30 EUR in gre v sklad Wings for Life za raziskave poškodb hrbtenjače. 
 
Postopek prijave:
1. Korak: registracija na tek, ki jo opravite na spletni strani (zadnji korak te registracije je tudi plačilo štartnine, ki jo plačate ali preko spletne banke ali s kreditno kartico ) https://registration.wingsforlifeworldrun.com/si/sl/ljubljana/single#/participant
 
2. Korak: ko se registrirate (registracija je končana s plačilom štartnine,) poiščete na tej povezavi https://teams.wingsforlifeworldrun.com/si/sl/bc46336017c643c892bbcbcc4beefa93 ekipo Team AS. V polje "Pridruži se tej ekipi" vpišete e-mail, s katerim ste se registrirali na tek in s klikom na moder gumb Pridružite se tej ekipi, postanete ponosni član ekipe Team AS. Prejeli boste potrditveni mail, vaše ime pa bo že vidno tudi na spletni strani pod ekipo Team AS.
 
3. Korak: svoje podatke (ime, priimek, GSM, velikost majice, spol in poštni naslov) pošljite na mail pr@as.si, da boste lahko prejeli Team AS tekaško majico.
 
 
 
Zdravnik Specialist svetuje: izkrivljeni nožni palec
 
Tek je idealen recept, če želite biti v dobri telesni kondiciji. Ta vrsta rekreacije pa lahko predstavlja izjemno obremenitev za telo, zlasti za sklepe, vezi in mišice spodnjih okončin. Velikokrat imajo bolečine v kolenu ali ahilovi tetivi skupni vzrok v nestabilnem stopalu. Ustrezno delovanje stopala je zato odlična zaščita tudi za koleno, kolke in hrbtenico.
 
O izkrivljenem nožnem palcu, poškodbi, ki prizadene več kot 50 odstotkov žensk in vpliva na optimalno izvajanje teka, smo se pogovarjali z Danijelom Bešičem Loredanom, dr. med, specialistom ortopedske kirurgije iz Centra Zdravje AS. 
 
 
 
Imate tudi sami poškodbo, ki vas ovira pri gibanju? Vabimo vas, da sodelujete v nagradni igri (klik >>) in osvojite bon v vrednosti 40 EUR za pregled pri zdravniku specialistu iz Centra Zdravje AS.