Team Adriatic Slovenica teče za Tanjo - Vabljeni k sodelovanju!

V Ljubljani se bo v nedeljo, 3. maja 2015, odvijal dobrodelni tekaški dogodek - Wings for  Life World Run oz. WFLWR (v prevodu Krila za življenje).  
 
Zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS) je lokalni partner tega svetovnega dogodka, vendar to še ni vse.  
 
Vabimo vas, da se nam pridružite v Teamu Adriatic Slovenica in skupaj z nami tečete tudi za Tanjo Cerkvenik iz Ljubljane. Naš cilj je, da tečemo skupaj in za tiste, ki tega sami ne morejo ter tako podpremo raziskave za zdravljenje poškodb hrbtenjače!

 
 
Še ne poznate Tanje? 
 
Tanja Cerkvenik je simpatična 39-letnica, mama petnajstletne  Nike, zaposlena v zavarovalnici Adriatic Slovenica v Ljubljani. Življenje se ji je obrnilo na glavo pred 12 leti na športnih igrah finančnih organizacij v Poreču, ko je v hotelu padla nekaj metrov globoko in si poškodovala hrbtenico, od takrat je na invalidskem vozičku. Njena hči je imela samo dve leti in pol, živeti je bilo treba naprej. A Tanja je športnica po duši, ki se iz vsega, tudi iz hudih reči, želi in zna naučiti kaj dobrega. Po poškodbi je pričela zares aktivno trenirati in je osvojila 5. in 7. mesto v metu kopja na paraolimpijskih igrah v Pekingu in v Londonu. Ponaša se z državnim rekordom, dosegla je tudi met kopja na 21,94 metra, kar je še vedno vodilni rezultat na svetovni lestvici. Tanja pravi: »Spremljam in verjamem v raziskave za zdravljenje poškodb hrbtenice. Akcije, kot je ta, pa se mi zdijo pomembne že samo zato, da se zavemo, da se poškodba hrbtenice lahko zgodi vsakomur, ampak resnično vsakomur med nami. Poleg tega je življenje treba razumeti kot darilo in se boriti zanj!«, pravi nekdanja paraolimpijka in nas vabi, da se 3. maja v Ljubljani udeležimo teka WFWR skupaj z njo v Teamu Adriatica Slovenice. 
 
 
Kaj je Wings For Life World Run (WFLWR)?
 
WFLWR je globalni dogodek - tek za tekače in udeležence na invalidskih vozičkih. Cel svet teče ob istem času, 3. maja 2015. V Sloveniji pričnemo teči ob 13. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani. Teče se za pomemben cilj. 100 % iztržka dogodka se nameni neprofitni organizaciji WFLWR, ki financira raziskave za iskanje zdravila za poškodbe hrbtenjače!
 
Zakaj AS sodeluje na dogodku?
 
AS je slovenski partner teka Wings for Life World Run v Sloveniji, ker naša zavarovalnica tradicionalno podpira šport, humanitarne projekte in ne nazadnje projekte, ki nam nudijo možnost promocije zavarovanj kot je Paket Športnik. Vendar smo ASi proaktivni in želimo narediti še več - tudi osebno želimo prispevati za raziskave zdravljenja hrbtenjače. Team Adriatic Slovenica bo tekel za Tanjo! 
 
Kako se prijavim v Team Adriatic Slovenica?
 
V Team Adriatic Slovenica se prijavite najkasneje do 19.4.2015! Strošek štartnine, ki ga krijete sami, je 30 EUR in gre v sklad Wings for Life za raziskave poškodb hrbtenjače. 
 
Postopek prijave:
1. Korak: registracija na tek, ki jo opravite na spletni strani (zadnji korak te registracije je tudi plačilo štartnine, ki jo plačate ali preko spletne banke ali s kreditno kartico ) https://registration.wingsforlifeworldrun.com/si/sl/ljubljana/registration?execution=e2s1
2. Korak: ko se registrirate (registracija je končana s plačilom štartnine,) poiščete na tej povezavi https://teams.wingsforlifeworldrun.com/si/sl/29f27447d47e4abc8501947dd1f9b7e8  ekipo Team Adriatic Slovenica. V polje Pridruži se tej ekipi vpišete e-mail, s katerim ste se registrirali na tek in s klikom na moder gumb Pridružite se tej ekipi, postanete ponosni član ekipe Team Adriatic Slovenica. Prejeli boste potrditveni mail, vaše ime pa bo že vidno tudi na spletni strani pod ekipo Team Adriatic Slovenica.
3. Korak: svoje podatke (ime, priimek, gsm, velikost majice, spol in poštni naslov) pošljite na mail anze.polanec@as.si, da boste lahko prejeli Team Adriatic Slovenica tekaško majico.
 
 
Vabljeni k sodelovanju in ne pozabite – prijave v Team Adriatic Slovenica so možne do 19. 4.!
 
 
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Več informacij o teku:
Tek WFLWR je zabaven zato, ker je popolnoma drugačen od tekmovanj, ki smo jih vajeni. Namesto da bi tekli do vnaprej določenega cilja, tukaj tečemo oziroma "bežimo" pred zasledovalnim vozilom. V Sloveniji bomo tekači startali 3. maja 2015 startali natanko ob 13.00 uri, 30 minut pozneje pa bo startalo zasledovalno vozilo, ki nas bo lovilo, vse dokler ne bo na trasi ostal le še en tekač.  
 
Kako deluje zasledovalno vozilo? 
Točno ob 13h, po signalu za start,  bomo tekači stekli mimo zasledovalnega vozila. Vozilo aktivira čipe v naših startnih številkah. Čez 30 minut po startu tekačev na traso zapelje zasledovalno vozilo s  hitrostjo 15 km/h in v rednih intervalih pospešuje z vožnjo. Ko vozilo prehiti posameznega tekača, se deaktivira njegov čip in ga izločila iz tekmovanja. Izračunate lahko si osebni cilj in kdaj vas zasledovalno avto prehiti na http://www.wingsforlifeworldrun.com/si/sl/kalkulatorza-izracun-osebnega-cilja/
 
Cilja v bistvu ni, vendar po koncu teka ne boste prepuščeni sami sebi. Ne glede na to, koliko kilometrov naredite in kje se ustavite, je organizator poskrbel za prevoz nazaj do štarta, se pravi do Kongresnega trga v Ljubljani.
 
Še nekaj informacij, ki vas bodo morda zanimale:
Dodatna vprašanja in odgovori pri organizatorju tudi na: http://www.wingsforlifeworldrun.com/si/sl/faq/