Team Adriatic Slovenica je tekel za Tanjo

Ljubljana je bila 3. maja 2015 eno izmed 35 prizorišč globalnega teka Wings for Life World Run – Krila za življenje. Po vsem svetu je prek 90 tisoč tekačev ob isti uri teklo za vse, ki tega ne morejo. Tek je dobrodelne narave, saj je vsa štartnina v celoti namenjena raziskavam za zdravljenje poškodb hrbtenjače. AS je bil lokalni partner dogodka v Ljubljani in ponosni smo, da smo uspeli zbrati najbolj številčno ekipo slovenskega teka!
 
Ekipa AS-a je stala ob strani sodelavki iz Ljubljane Tanji Cerkvenik, nekdanji paraolimpijki, ki je na invalidskem vozičku dosegla izvrstne rezultate v metu kopja na igrah v Pekingu in Londonu. Sicer pa se je letošnjega drugega globalnega teka udeležilo bistveno več tekačev kot lani, ko je teklo 41 tisoč udeležencev. Tudi v Sloveniji je skokovito poraslo zanimanje za ta tek, saj je na Kongresnem trgu štartalo skoraj 2500 tekačev (lani, na premiernem teku približno 1400). Tanja je s svojim zanosom  poskrbela, da je bila AS-ova ekipa polna pozitivne energije, tek pa so podprle tudi številne znane osebnosti, med njimi tudi predsednik države Borut Pahor.   
 
Članica uprave AS, Varja Dolenc, MSc je ob tej priložnosti za Planet TV povedala, da zavarovalnica podpira številne projekte za boljšo kakovost življenja in da postavlja skrb za zdravje visoko na prvo mesto. »Spodbujamo športno udejstvovanje med zaposlenimi, obenem pa vračamo v okolje tako, da stojimo ob strani našim vrhunskim športnikom. Da smo AS-i po duši športniki, priča tudi naša današnja številčna ekipa Teama Adriatic Slovenica, ki se je odzvala povabilu sodelavke Tanje Cerkvenik. Tako skupaj in vsak po svojih močeh prispevamo k današnjemu skupnemu cilju.«
 
 
Prireditev so zabeležili tudi mediji: