Projekt Alpo & Breeze je zmagovalec natečaja AS IZZIV

Koper, Ljubljana, 20. november 2015 – Zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS) je septembra pripravila zanimiv izziv za mlade arhitekte, notranje oblikovalce oziroma vse, ki jim je v veselje oblikovanje in opremljanje notranjih prostorov. Povabili so jih, da oddajo svoje idejne rešitve za prenovo počitniških apartmajev družbe. Izziv je sprejelo kar 27 posameznikov oziroma ekip, včeraj pa je bila na zaključni prireditvi natečaja Vse=mogoče podeljena nagrada v višini 3.000 evrov zmagovalcu Mateju Penešu in njegovi ekipi.
 
Zavarovalnica je preko nagradnega natečaja AS IZZIV iskala sodobne in drzne projektne ideje za prenovo svojih počitniških apartmajev v Kranjski Gori in Termah Ptuj, ki jih uporabljajo večinoma zaposleni za preživljanje počitnic. Na natečaj je prispelo 27 idejnih rešitev. Žirija v sestavi predsednika Aleša Rotarja, univ. dipl. ing. arhitekture, članic mag. Karmen Škoda Piško in doc. mag. Katarine Klemen, univ. obl. viz. komunikacij je za zmagovalno idejo izbrala projekt Alpo & Breeze. Nosilec projekta je Matej Peneš, ideja pa je plod skupnega dela ekipe, ki jo poleg Peneša sestavljajo še Andrej Zonta, Blaž Jamšek in Žana Kopitar. 
 
»Prav vsi projekti od 27-ih, ki smo jih prejeli, so bili zanimivi in posebni. V žiriji pa smo soglasno odločili, da je projekt Alpo & Breeze tisti, ki v celoti izpolnjuje kriterije natečaja – torej je skladen tako z vrednostjo investicije, ki je bila določena in z vrednotami AS-a. Zmagovalna ideja bo v celoti uresničena, prenovljeni apartmaji pa bodo prve obiskovalce lahko sprejeli že pred poletjem 2016,« je izbor nagrajenca komentiral predsednik žirije Aleš Rotar.
 
Članica žirije Karmen Škoda Piško, izvršna direktorica trženja v AS-u, je povedala, da je nagrajeni projekt združil pravo zmagovalno formulo. Podjetje s prenovo počitniških kapacitet izkazuje skrb za zaposlene, ki bodo v prenovljenih apartmajih uživali ob preživljanju prostega časa. Obenem pa je izziv prebudil ustvarjalnost mladih in jo tudi nagrajuje. »Projekt Alpo & Breeze vključuje vse, kar smo pričakovali: zmagovalno miselnost, odgovornost, zaupanje in proaktivnost, skratka, naše vrednote. Ekipa, ki ga je zasnovala, pa je pokazala veliko strasti in veselja za to, kar počne! Prepričani smo, da nam bodo prenovljeni apartmaji v ponos, zato bodo v primeru prostih kapacitet na voljo tudi ostalim, ne zgolj zaposlenim.«
 
Arhitekt Matej Peneš, ki je skupaj z Andrejem Zonto, Blažem Jamškom in Žano Kopitar zmagovalec AS IZZIVA in prejemnik 3.000 evrov nagrade, je povedal, da jih je ob snovanju rešitve vodila inovativnost: »Vsak projekt, ki se ga lotiš in kasneje zanj dobiš potrditev, v tem primeru zmago, je kot tvoj otrok. Želiš si ga udejanjiti na najvišji možni ravni. Običajni počitniški apartmaji pri nas imajo skoraj vedno 2 raztegljiva kavča, ki se razpreta v postelji. Iskali smo drugačno, enostavno in ugodno rešitev, kjer z zamahom pospraviš posteljo in prostor lahko funkcionira. Zasnovani ambienti so prijetni, sproščujoči in domači, kar je cilj, ki mu sledimo ob vseh naših rešitvah.« Štiri mladi arhitekti sicer delujejo na svojih projektih, tokrat pa so združili moči. Ukvarjajo se z arhitekturnim projektiranjem, ustvarjanjem interierjev, vizualizacijami in fotografijo, pa tudi z grafičnim oblikovanjem. 
 
 
 
Zavarovalnica Adriatic Slovenica je prejemnica certifikata Družini prijazno podjetje, kar pomeni, da zaposlenim omogoča boljše usklajevanje družinskega in službenega življenja. V izziv za prenovo so vključili počitniške kapacitete, ki so jih izbrali zaposleni, uprava družbe pa je podprla zamisel. Po osvežitvi bodo še bolj funkcionalni in prijetni, za večje zadovoljstvo uporabnikov, v AS-u pa so zadovoljni tudi zato, ker so mladim ustvarjalcem dali priložnost, da v praksi potrdijo svojo inovativnost.
 
  
 
 
Dodatne informacije: Lea C. Acman, Jana B. Šmajgl: 01/ 5826 882, 05/6643 406; lea.cimpermanacman@as.si in jana.smajgl@as.si