Pridobili smo polni certifikat Družini prijazno podjetje

V torek, 15. maja, smo v Adriaticu Slovenici prejeli polni certifikat Družini prijazno podjetje. Leta 2015 smo prejeli osnovni certifikat, ki smo mu postopoma dodajali dodatne ukrepe, ki lajšajo zaposlenim usklajevanje službenih in zasebnih obveznosti. S prejemom certifikata se je zavarovalnica pridružila 260 slovenskim podjetjem in organizacij, ki imajo ta certifikat, poleg nje pa je letos polni certifikat prejelo še 12 podjetij. 
 
"Zelo smo ponosni na prejem polnega certifikata Družini prijazno podjetje, saj je potrditev večletnih prizadevanj našega tima, ki jih podpira tudi uprava družbe in odgovornega odnosa zaposlenih pri uveljavljanju ugodnosti, ki jih nudi naša zavarovalnica," je dejala Vlasta Lenardič, direktorica tima Kadri v zavarovalnici AS. "Certifikat v prvi vrsti pomeni, da podjetje ceni zaposlenega in spoštuje njegova prizadevanja. Po drugi strani pa zagotovo prispeva tudi k ugledu družbe kot dobrega delodajalca, saj ti ukrepi prispevajo k večanju zadovoljstva  pri delu, motivacije in ne nazadnje prinašajo ugodne ekonomske učinke. Takrat, ko zaposleni potrebuje čas za družino in za dragocene trenutke, ki mu veliko pomenijo, ali na primer pri svojem delu potrebuje oporo in pomoč, mu podjetje stopi naproti," je še poudarila. 
 
Oznako Družini prijazno podjetje je osvojila naša zavarovalnica v družbi še 14 prejemnikov, od katerih je polni certifikat prejelo 12 podjetij, 3 podjetja pa osnovni certifikat. Nosilec certifikata je Ekvilib inštitut ob podpori ministrstva za delo. 
 
Včerajšnja prireditev v Ljubljani je sovpadala z Mednarodnim dnevom družin, ki ga obeležujemo 15. maja in je letos potekal pod geslom Družine in vključujoče družbe. S prejemom polnega certifikata se je naša zavarovalnica pridružila 260 podjetjem, ki se zavedajo dodane vrednosti, ki jo nosi certifikat, tudi za doseganje ciljev poslovanja. Ukrepi pa imajo tudi širši odmev, saj temeljijo na medsebojnem spoštovanju in možnosti, da si med seboj prisluhnemo in pomagamo, uspešno uresničujemo svoje poslovne cilje, pri tem pa vemo, da imamo pri delodajalcu oporo in razumevanje.
 
Peter Pogačar, državni sekretar ministrstva za delo, je slavnostno predal plaketo za polni certifikat Družini prijazno podjetje direktorici tima kadri Vlasti Lenardič (na fotografiji).