Prejeli smo priznanje Horus 2016

Za izobraževalno priložnost Za njimi stojimo, ki smo jo v AS Fundaciji  pripravili v sodelovanju s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in Cankarjevim domom smo v kategoriji »projekti« med velikimi podjetji prejeli priznanje Horus 2016, ki nagrajuje družbeno odgovorno poslovanje.
 
Od leta 2008 IRDO – Inštitutu za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi v partnerskem sodelovanju s številnimi strokovno – interesnimi organizacijami vabijo slovenska podjetja in zavode ter posameznike, da predstavijo svoje družbeno odgovorno delo v razpisu za slovenske nagrade in priznanja za družbeno odgovornost Horus. V kategorijo »projekti« med velikimi pravnimi osebami smo prijavili izobraževalno priložnost Za njimi stojimo , ki je bila namenjena mladim glasbenikom. Priznanje smo prejeli za svoja prizadevanja za družbeno odgovorno poslovanje, to je odgovorno ravnanje podjetja v odnosu do zaposlenih, okolja, skupnosti, kupcev in dobaviteljev ter drugih deležnikov. 
 
Foto utrinek s podelitve nagrad in priznanj Horus 2016, ki je potekala v petek,
9. decembra 2016, v Viteški dvorani Mariborskega gradu. (foto Gregor Salobir)
 
 
Mladim glasbenikom je izobraževalna priložnost Za njimi stojimo omogočila pomembno pridobivanje delovnih praks, pridobivanje orkestrskih izkušenj pod mentorstvom izkušenih glasbenikov, finalistom akcije pa še možnost bolj izpostavljene vloge na zaključnem koncertu s simfoniki in finančno pomoč za izobraževanje oziroma nakup glasbene opreme. Projekt Za njimi stojimo je primer dobre prakse, kako je mogoče s skupnim sodelovanjem in na nekoliko drugačen, kreativen način in v duhu naših vrednot za skupni cilj povezati izobraževalne ustanove, gospodarstvo in kulturne ustanove pri vključevanju mladih v delovno okolje in obenem pri zagotavljanju svežih kadrov. Poskrbel je za aktivacijo mladih in komuniciranje dobrih zgodb pri mlajši generaciji, ki sedaj še študira in bo jutri na trgu dela.