Predstavljeno je AS Osiguranje – specialist za življenjska in avtomobilska zavarovanja

Zagreb, 27. 1. 2016 - S pripojitvijo družbe KD Životno osiguranje družbi Adriaticu Slovenica in z začetkom vstopa na trg neživljenjskih zavarovanj prek svoje podružnice Adriatic Slovenica začenja novo obdobje na Hrvaškem. Podružnica bo pod blagovno znamko AS Osiguranje še naprej ponujala inovativna življenjska zavarovanja, začenja pa tudi spletno prodajo avtomobilskih zavarovanj. 
 
 
Druga največja zavarovalnica v regiji jugovzhodne Evrope, Adriatic Slovenica, v teh dneh na Hrvaškem napoveduje velik preobrat v poslovanju. Z današnjo predstavitvijo ponudbe AS Osiguranje vstopa tudi na področje neživljenjskih zavarovanj, od česar veliko pričakuje.
 
»Po eni strani bomo – kot tudi do zdaj – na področju življenjskih zavarovanj trgu še naprej ponujali inovativne izdelke, predvsem naše znane Fondpolice, vendar pod novimi barvami AS Osiguranja. Po drugi strani pa vstopamo na zanimiv trg avtomobilskih zavarovanj s svojim izvirnim poslovnim modelom, in sicer s prodajo polic avtomobilskih zavarovanj prek spleta,« je poudaril Neven Tišma, direktor podružnice na Hrvaškem.
 
Spomnimo, da je Adriatic Slovenica na Hrvaškem prisotna od leta 2008, ko je prek lastnega podjetja KD Životno osiguranje začela prodajo Fondpolic, življenjskega zavarovanja, vezanega na investicijske sklade. Marca lani je bila ustanovljena podružnica, ki bo na hrvaškem trgu nudila tudi neživljenjska zavarovanja, predvsem avtomobilsko zavarovanje.
 
S ciljem združitve ponudbe življenjskih in neživljenjskih zavarovanj ter optimizacije poslovanja, kar Hrvaški omogoča njeno članstvo v Evropski uniji, je bil v prejšnjem letu sprožen proces pripojitve družbe KD Životno osiguranje matični hiši Adriaticu Slovenici. Z vpisom v sodni register se je 30. 12. 2015 ta postopek formalno končal; tako je izpeljana prva čezmejna pripojitev v finančnem sektorju na Hrvaškem in ena prvih čezmejnih pripojitev v regiji na splošno – vse to, seveda, v sodelovanju s Slovensko agencijo za zavarovalni nadzor (AZN) in Hrvaško agencijo za nadzor finančnih storitev (HANFA). S pripojitvijo je KD Životno osiguranje preneslo vse svoje premoženje, pravice in obveznosti na podružnico, kar pomeni, da postopek ne bo imel nikakršnih učinkov na obstoječe obveznosti družbe v celoti. Tako se bo prodaja življenjskih zavarovanj oziroma Fondpolic nadaljevala pod blagovno znamko AS Osiguranje.
 
Kot je pojasnil Gabrijel Škof, predsednik uprave Adriatica Slovenice:
»Sam postopek bo pozitivno vplival na položaj naših zavarovancev na Hrvaškem, saj so vse pravice in obveznosti prenesene na družbo Adriatic Slovenica, ki je druga največja zavarovalnica v Sloveniji in tudi v regiji jugovzhodne Evrope.«
 
Tako bodo pod blagovno znamko AS Osiguranje od zdaj na Hrvaškem na voljo tudi avtomobilska in življenjska zavarovanja, pri nadaljnjem razvoju pa bo podjetje posebno pozornost posvečalo inovativnim izdelkom in inovativnemu nastopu na trgu. 
 
AS Osiguranje bo prek svoje spletne trgovine AS Direct (www.as-direct.hr) tako ponudil inovativni pristop pri prodaji avtomobilskih zavarovanj. AS Direct je prilagojen potrebam sodobnega človeka, odlikujejo pa ga hitrost in preprostost pri sklenitvi zavarovanja ter varnost in zanesljivost, kar nudi velika zavarovalnica. 
 
O družbi Adriatic Slovenica
Zavarovalnica Adriatic Slovenica je druga največja zavarovalnica v Sloveniji in druga največja zavarovalnica v jugovzhodni Evropi. Več kot 1.000 zaposlenih vsak dan skrbi za več kot 670.000 strank in več kot 1,5 milijona zavarovalnih polic. Svojim strankam, posameznikom in podjetjem, ponujajo popoln krog zavarovanj za varnost oseb in premoženja. Inovativni poslovni procesi in modeli, prodajne poti in zavarovalne rešitve za stranke so najvišje prioritete Adriatica Slovenice oziroma – krajše – AS-a. 
 
Zavarovalnica Adriatic Slovenica, d. d., je z ustanovitvijo podružnice vstopila na hrvaški zavarovalni trg. Pod blagovno znamko AS Osiguranje ponuja življenjska in neživljenjska zavarovanja.
 
 
 
Kontakt za medije: Lea Cimperman Acman, Odnosi z javnostmi, 040 424 166, lea.cimpermanacman@as.si; pr@as.si