Poplave: cenilci že na terenu, prve ocene škod že znane

Koper, 23. 10. 2014 - Neurje, ki je besnelo v noči s torka na sredo, 21. in 22. oktobra na Tolminskem, v Poljanski dolini in polhograjskem hribovju,  je največ materialne škode povzročilo v naseljih ob Sori, Gradaščici, Malem grabnu in številnih manjših hudournikih v občinah Žiri, Gorenja vas-Poljane, Škofja Loka, Medvode, Domžale in Ljubljana. Reke so včeraj v zgodnjih jutranjih in dopoldanskih urah prestopile bregove, do danes pa so se večinoma že vrnile v svoje struge. V Adriaticu Slovenici ocenjujemo, da bi škode lahko presegle število 300 primerov in nad 450.000 evrov. Glede na to, da so najbolj prizadeta področja še vedno poplavljena, vseh podatkov o nastali škodi še ni.

Na vseh prizadetih področjih delavci zavarovalnice zbirajo prijave škod, okrepljene ekipe cenilcev so na terenu in so nekatere škode že popisale, popis in oglede pa nadaljujejo povsod, kjer je to že mogoče.
 

NOVE OCENE ŠKODE ZARADI POPLAV

Po zadnjih ogledih poplavljenih območij ocenjujemo, da bo škoda zaradi poplav višja, kot smo pričakovali. Ta bo po najnovejših ocenah lahko presegla 600.000 evrov. 
Podrobnejše podatke o škodah bomo po naših ocenah zbrali v prihodnjem tednu, ko bodo zaključeni vsi ogledi.

 
Prijava škode:

Zavarovalnica prejema prijave škod na ustaljen način v primeru množičnih škod. Zavarovanci lahko škodo preprosto in nemoteno prijavijo prek Škodnega portala in si tako zagotovijo neposredno komunikacijo s škodnim skrbnikom ter vsa potrebna obvestila ter napotke, škodo pa lahko prijavijo tudi naknadno na poslovnih enotah oz. obvestijo svojega zastopnika.

Adriatic Slovenica svetuje:

AS svetuje zavarovancem na prizadetih območjih, naj se ne izpostavljajo nevarnostim in najprej poskrbijo za svojo varnost in varnost svojih najbližjih ter naj s prijavo škode ne hitijo. Škodo bodo lahko nemoteno prijavili, ko bo nevarnost minila in bo možen ogled cenilcev.

Nasveti zavarovancem:

  • ne izpostavljajte se nevarnostim,
  • ko bodo vremenske razmere dopuščale, poskrbite, da se škoda ne povečuje po nepotrebnem,
  • če je mogoče, fotografirajte posledice škode in shranite poškodovane predmete do prihoda cenilca,
  • preverite zavarovalno kritje na svoji polici in prijavite škodo,
  • počakajte ogled cenilcev,
  • cenitve škode po poplavi so možne, ko voda odteče in je zagotovljen varen dostop do poplavljenih krajev.


Vse poslovne enote Adriatica Slovenice delujejo nemoteno. Zavarovanci se lahko za nasvete in pomoč pri prijavi škode obrnejo na vse naše poslovalnice.

Več informacij: Adriatic Slovenica d.d., Odnosi z javnostmi, 05/66 43 420 in 05/ 66 43 406; pr@as.si in www.as.si.