Polica, na katero lahko stavite vse, kar vam je pomembno

Ko razmišljamo o dolgoročnem varčevanju, je danes ponudba na trgu izjemno pestra in raznolika. Številni nasveti in pogledi finančnih strokovnjakov so zbrani v prilogi Investicijski vodnik 2018, ki je izšla pri časniku Finance in ponujajo pregled ponudbe, obenem pa so lahko  dobrodošla pomoč ob izbiri načina varčevanja, ki je prilagojeno prav našim potrebam. 
 
 
Poleg pokojninskih zavarovanj in vzajemnih skladov se med najpogostejše oblike dolgoročnih varčevanj uvršča tudi za naložbeno življenjsko zavarovanje. Mag. Maja Benko, izvršna direktorica razvoja zavarovanj pri Adriaticu Slovenici (na sliki) pojasnjuje, da gre pri takih oblikah zavarovanja za dolgoročno varčevanje, ki pa ima posebno davčno obravnavo. Takšen način varčevanja pa je dobra izbira tudi za večjo varnost ob najrazličnejših situacijah in izzivih, s katerimi se srečujemo v življenju. Nezgoda, bolezen ali celo brezposelnost lahko hudo zamajejo temelje družinskega proračuna, zato je smiselno ob sklenitvi temeljito razmisliti, predvsem pa zaupati izkušenemu svetovalcu. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Naložbeno življenjsko zavarovanje je eno izmed najbolj prilagodljivih načinov varčevanja. Njegova največja prednost je poleg davčnega vidika zagotovo tudi varnostna komponenta, ki nam jo omogoča ob nepredvidenih trenutkih.