Plačevanje položnic Adriatica Slovenice sedaj tudi preko mobilnega telefona

Ponudba kakovostnih, strokovnih in učinkovitih storitev, ki jih razvijamo na podlagi potreb in želja naših strank, je vodilo zavarovalnice Adriatic Slovenica (AS). Inovativnost postavljamo med naše glavne strateške usmeritve, saj želimo biti inovativni vedno in povsod, ko nas stranke potrebujejo. 
 
Zato smo se pridružili projektu Hal mBills, inovativni mobilni storitvi za hitro in najbolj preprosto plačevanje računov doslej, ki ga je razvilo prvo slovensko podjetje z licenco Banke Slovenije za izdajanje elektronskega denarja in opravljanje plačilnega prometa Halcom Plačila. Uporabniki v mobilno aplikacijo Hal mBills, ki je za prenos brezplačno na voljo v trgovinah Apple App Store in Google Play, samodejno prejemajo e-račune sodelujočih izdajateljev ter jih preprosto plačajo z le nekaj dotiki prsta. 
 
V aplikaciji Hal mBills, ki uporabnika samodejno obvesti o prejemu in zapadlosti računa, so vsi prejeti e-računi – tako plačani kot še neplačani – pregledno zbrani na enem mestu, zato je odličen pripomoček za bolj urejen osebni oziroma družinski proračun. Uporaba storitve Hal mBills je do 1. junija 2016 brezplačna, nato pa bo mesečna naročnina znašala 0,25 evra in bo zaračunana samo, kadar bo uporabnik v aplikaciji izvedel transakcijo. Vsako prvo nakazilo v mobilno denarnico v mesecu je brezplačno, plačilo računa iz mobilne denarnice pa stane 0,25 evra. Poleg cenovno ugodne uporabe pa se z boljšim nadzorom nad plačanimi in neplačanimi računi uporabniki lažje izognejo tudi stroškom opominov in zamudnih obresti.
 
Kot poudarja Tanja Blatnik, izvršna direktorica za operativno izvajanje zavarovanj v AS-u: »Številna zavarovanja je pri nas že vrsto let mogoče skleniti prek spleta, iz udobnega domačega okolja. Prav tako smo ponosni, da smo prvi v Sloveniji ponudili sklepanje zavarovanj preko mobilnih naprav. Sodelovanje s Halcomom pri projektu Hal mBills je tako logični korak naše zavarovalnice pri iskanju prijaznejših, hitrejših in tudi cenejših storitev, ki jih želimo nuditi svojim strankam«.