Okrepljena ekipa cenilcev na terenu, prvi podatki o škodah v naslednjih dneh

Koper, 11. junij 2018 - Zavarovanci Adriatica Slovenice so v zadnjem neurju, ki je pustošilo v okolici Črnomlja, znova utrpeli veliko škode, predvsem na družinskih hišah, kmetijskih površinah in avtomobilih. Prvih ocen škod iz petkovega neurja še ni, saj prijave neprestano prihajajo, kaže pa, da bo škoda zelo visoka. Zato je zavarovalnica angažirala svoje redne in izredne sodelavce, zaradi velikega števila škodnih primerov so podaljšali delovni čas poslovalnice Adriatic Slovenica v Črnomlju, ki bo v naslednjih dneh odprta do 19. ure oziroma po potrebi še dlje. 
 
Zavarovalnica je že začela z ogledi škod in ima na terenu vse razpoložljive ekipe, ki delajo od jutra do večera. Podaljšala je tudi delovni čas, tako da je v naslednjih dneh mogoče prijaviti škodo v poslovalnici Adriatica Slovenice v Črnomlju do 19. ure oziroma tudi po telefonu 040 424 668 ali 040 307 609.
 
S prijavo škod ni treba hiteti, imajo pa zavarovanci več možnosti za prijavo škode. Zavarovalnica priporoča prijavo škode prek spleta na škodnem portalu ali portalu Moj AS. Pokličejo lahko na poslovno enoto, svojega zastopnika ali center za oskrbo strank po telefonu 080 11 10. 
 
Zavarovalnica škode iz naravnih nesreč obravnava prednostno in bo v najkrajšem času začela s prvimi izplačili za premoženjske škode, prijavljenimi v zadnjem neurju. Ob popolni dokumentaciji je škoda izplačana povprečno v dveh dneh, v nujnih primerih pa zavarovanci lahko za sanacijo nujne premoženjske škode prejmejo tudi akontacijo. 
 
Adriatic Slovenica priporoča, da zavarovanci najprej poskrbijo za lastno varnost, zavarujejo morebitne dokaze v zvezi z obsegom škode in če je le mogoče, fotografirajo in spravijo poškodovane predmete, predvsem pa poskrbijo, da ne nastane še večja škoda.