Odslej hitra in enostavna sklenitev zavarovanja tujina AS z asistenco CORIS prek mobilnika

Koper, 16. februar 2012 - Zavarovalnica Adriatic Slovenica je vsem, ki odhajajo na pot ali počitnice v tujino, danes ponudila popolno novost: sklenitev zdravstvenega zavarovanja v tujini z asistenco, preko mobilnega telefona. Zavarovanje v zadnjem hipu prične veljati že dve uri po sklenitvi.

Hiti dostop do mobilne spletne strani je mogoč enostavno preko QR kode, s posredovanjem SMS sporočila na številko 6111 s ključno besedo "AS" ali direktno prek http://m.astujina.si.

Zavarovanje Tujina AS z asistenco CORIS je bilo do sedaj mogoče skleniti na sklepalnih mestih Adriatica Slovenica in preko spletne strani www.adriatic-slovenica.si. Novost, možnost sklenitve zavarovanja preko mobilnega telefona, pa je posebno dobrodošla tudi za vse, ki na sklenitev zavarovanja pomislijo v zadnjem hipu, na dan odhoda na potovanje, saj sklenitev traja le nekaj minut, zavarovalno kritje pa prične že dve uri po sklenitvi.
 
Izjemno enostavna sklenitev: s pametnimi mobilnimi telefoni enostavno preslikamo QR kodo, ki je objavljena na oglasnih sporočilih ali pošljemo SMS s ključno besedo AS na številko 6111. Na mobilni spletni strani http://m.astujina.si izberemo željeno višino zavarovalnega kritja, število dni potovanja, datum pričetka potovanja, in vnesemo osebne podatke. Potrdimo plačilo z Moneto in na svoj telefon prejmemo številko police in telefonsko številko na katero pokličemo v primeru potrebe po medicinski pomoči v tujini. To je številka asistenčnega centra, ki je zavarovancem na voljo 24 ur v slovenskem jeziku.
 
Za imetnike starejših modelov telefonov je na voljo sklenitev v šestih korakih s pomočjo SMS sporočil, ki so za uporabnika brezplačne.
 
Asistenčni center CORIS zavarovancu v primeru nujne medicinske pomoči v tujini posreduje natančna navodila, kako ravnati, kje se nahaja najbližja zdravstvena oskrba glede na bolezen ali poškodbo, ki jo je utrpel. Asistenčni center sproži potrebno pomoč pri tujih zdravstvenih ustanovah. Ob obisku zdravnika ali zdravstvene ustanove v tujini stranka enostavno posreduje številko sklenjene zavarovalne police. Zdravnik ali zdravstvena ustanova račun za opravljene zdravstvene storitve nato posreduje na CORIS.