Novo za podjetja in posameznike - Pokojninsko varčevanje AS

Koper, Ljubljana, 1. februar 2016 - Adriatic Slovenica (zavarovalnica AS) je vstopila na trg s Pokojninskim varčevanjem AS, posodobljeno ponudbo pokojninskih zavarovanj tako za podjetja kot za posameznike. 
Odslej ugodnejše in bolj prilagodljivo varčevanje za pokojnino se bo izvajalo v treh kritnih skladih življenjskega cikla. Zavarovalnica AS, ki edina v Sloveniji ponuja popolno ponudbo vseh zavarovanj na enem mestu, je z novim pokojninskim načrtom in varčevanjem za dodatno pokojnino zaokrožila krog varnosti za svoje stranke.
 
 
Pokojninsko varčevanje AS omogoča davčno optimalno in ugodno varčevanje v skladih življenjskega cikla, ki jih bo AS upravljal skupaj s sestrsko družbo KD Skladi. Ta je v Sloveniji že vrsto let, tudi 2015, najuspešnejša družba za upravljanje po izboru časnika Finance. Gre za najustreznejšo ponujeno rešitev za dolgoročno upravljanje pokojninskih prihrankov in varnosti naložb ter ugodnosti, ki jih pridobijo varčevalci, kar AS omogoča s svojo kapitalsko močjo in ostalo ponudbo. 
 
»Pokojninsko varčevanje AS sestavljajo trije skladi,« pojasnjuje strokovnjakinja mag. Maja Benko, izvršna direktorica pokojninskih in življenjskih zavarovanj. Med seboj se razlikujejo po naložbenem cilju in tveganosti, saj so posamezni skladi namenjeni različnim starostnim skupinam zavarovancev. Do 50. leta bomo tako varčevali v naložbah, ki imajo največji potencial dolgoročne rasti, po tem obdobju sledi umik v nekoliko bolj umirjeno naložbeno politiko. Zadnjih pet let pred upokojitvijo, to je po 60. letu, pa zavarovalnica premakne naložbe v ne-tvegan sklad z zajamčeno donosnostjo. »Sredstva zavarovancev pokojninskega varčevanja so pri AS-u že doslej dosegala donose, ki so bili med najvišjimi med slovenskimi pokojninskimi skladi. V obdobju zadnjih treh let je donos znašal 14,65 %, v letu 2015 pa 4,48 %.« še dodaja Benkova. 
 
Naložbe posameznega zavarovanca se bodo premikale med tremi skladi iz bolj delniškega v mešanega in na koncu v zajamčenega takrat, ko bo zavarovanec dosegel mejno starost za premik v drugi, manj tvegan kritni sklad. Zavarovanci pokojninskega varčevanja pa bodo imeli tudi možnost kadarkoli izbrati manj tvegano naložbeno strategijo in tako svoje naložbe že prej umakniti v manj tvegan del.
 
Kristina Kožman, strokovni vodja teh zavarovanj pa poudarja, da podjetja z vstopom v Pokojninsko varčevanje AS pomembno optimizirajo stroške, svoje zaposlene pa z vplačili premij dodatno finančno nagradijo. »Posamezniki, ki se včlanijo v naš pokojninski načrt, pa poleg varnega in donosnega varčevanja za pokojnino, pridobijo vrsto popustov v krogu zavarovanj Adriatica Slovenice, obenem pa uveljavijo polno davčno olajšavo za sredstva, ki so jih vplačali v pokojninske sklade.«   
 
 
 
 
Več informacij: Adriatic Slovenica d. d., Odnosi z javnostmi, 01/58 26 882, 05/66 43 420, 05/66 43 406; lea.cimpermanacman@as.si; olga.pejovic@as.si; jana.smajgl@as.si; pr@as.si, www.as.si; www.as-skupina.si