Nadzorni svet Adriatica Slovenice za predsednika uprave imenoval Gregorja Pilgrama

Nadzorni svet zavarovalnice Adriatic Slovenica je v petek, 23. 8. 2019, sprejel odstop Gabrijela Škofa z mesta predsednika uprave Adriatica Slovenice in za novega predsednika uprave imenoval Gregorja Pilgrama. Le ta bo lahko funkcijo predsednika uprave nastopil šele po pridobitvi dovoljenja Agencije za zavarovalni nadzor (AZN) za opravljanje funkcije člana uprave. Z dnem pridobitve omenjenega dovoljenja za Gregorja Pilgrama bo učinkoval tudi odstop Gabrijela Škofa. V upravi Adriatica Slovenice ostaja član uprave Matija Šenk.

Ob tem dodatna informacija, da je od 1. 9. 2019 dalje za predsednika nadzornega sveta Adriatica Slovenice imenovan Luciano Cirinà, Miroslav Singer pa za namestnika predsednika nadzornega sveta. V nadzornem svetu zavarovalnice so poleg dveh omenjenih članov še Miroslav Bašta, Borut Šuštaršič in Matjaž Pavlin, slednja dva oba predstavnika zaposlenih.

....................................................................................................................................................................................................................

Gregor Pilgram je diplomiral na Ekonomski univerzi na Dunaju. Kariero je začel leta 1999 kot strokovnjak na oddelku za kontroling Generali zavarovalnice v Ljubljani, leta  2004 je postal član uprave in leta 2008 predsednik uprave Generali zavarovalnice. Bogate izkušnje na področju zavarovalništva je izpopolnjeval prek različnih vodstvenih položajev znotraj regionalnih struktur Skupine Generali. Med svojim delom v Sloveniji je bil Gregor Pilgram član številnih združenj, vključno z izvršnim odborom Združenja Manager. Leta 2010 je s strani Združenja Manager prejel naziv Mladi manager leta, za doprinos k oblikovanju slovenskega zavarovalnega trga in za dosežek, da je  Generali zavarovalnica postala  ena izmed vodilnih v Sloveniji.

Luciano Cirinà je glavni izvršni direktor Generali CEE Holdinga in regionalni direktor za Avstrijo, Srednjo in Vzhodno Evropo ter Rusijo. Diplomiral je iz poslovne administracije  na tržaški univerzi leta 1988, kariero v Generaliju je začel leta 1989 pri Deutscher Lloydu v Münchnu. Preden je postal  glavni izvršni direktor Generali CEE Holdinga, je imel več vodstvenih položajev - glavni izvršni direktor Generali Versicherung AG Avstrija in regionalni vodja, ki je nadziral dejavnosti v Avstriji, Srednji in Vzhodni Evropi, Grčiji, Tuniziji in na Bližnjem vzhodu.
 
Miroslav Singer je od 1. januarja 2018 član izvršnega odbora Generali CEE Holdinga, potem ko se je januarja 2017 pridružil družbi Generali CEE Holding kot direktor za institucionalne zadeve in glavni ekonomist Generali CEE Holding. Miroslav Singer je kot guverner Češke narodne banke CNB opravljal funkcijo od leta 2010 do 2016, od 2005 do 2010 pa je bil član uprave CNB in
​​viceguverner.