Na Bledu postavljamo Guinnessov rekord s slovenskimi olimpijci

Bled, 18. november 2015 - Turizem Bled, Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS – ZŠZ) in zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS) so poskrbeli, da bo zaključek leta na Bledu v znamenju rekordov. V sredo, 30. decembra, vabijo družine, športne navdušence, domače in tuje goste k sklenitvi Olimpijskega kroga varnosti okrog Blejskega jezera. S sklenitvijo kroga okoli jezera in stiskom rok obiskovalcev bodo poskušali doseči tudi Guinnessov rekord.
 
Na Bledu bodo obogatili dogodek Krog prijateljstva, ki v organizaciji Turizma Bled tradicionalno poteka že od leta 1999. Letos bodo tako v sredo, 30. decembra 2015, v sodelovanju z OKS – ZŠZ in zavarovalnico AS poskrbeli, da bo dogodek z imenom Olimpijski krog varnosti v znamenju Guinnessovega rekorda, predvsem pa v znamenju druženja s slovenskimi vrhunskimi športniki. Leto 2016 bo namreč olimpijsko leto, zato se bodo 30. decembra na Bledu predstavili tudi športniki, kandidati za nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru 2016. 
 
Športne navdušence, družine, domače in tuje goste vabijo, da se jim pridružijo na nepozabnem dogodku, kjer bodo skupaj sklenili Olimpijski krog varnosti okrog Blejskega jezera. Krog bosta prižgali dve olimpijski bakli, ki ju bosta ponosno nosila dobitnica srebrne olimpijske kolajne iz Atlante 1996 Brigita Bukovec in bronasti iz Barcelone 1992 Jani Klemenčič. Oba bosta krenila iz Zake, vsak po svojem bregu jezera in na Promenadi sklenila Olimpijski krog varnosti. Prav takrat bo nebo razsvetlil ognjemet.  
 
Sklenitev Olimpijskega kroga varnosti bo spremljal pester program, ki ga bodo sooblikovali športniki – kandidati za olimpijsko reprezentanco Slovenije za Rio 2016, nosilci olimpijskih medalj in drugi športniki iz Kluba slovenskih olimpijcev. V soju ognjemeta pa se bo prireditev poskušala vpisati tudi v Guinnessovo knjigo rekordov. 
 
Direktor Turizma Bled Jaka Ažman: »Turizem Bled je z dogodkom Krog Prijateljstva pričel že leta 1999, tako da bo letošnje leto ta tradicionalna prireditev potekala že kar 16. zapored. Posebno nas veseli, da imamo letošnje leto možnost pospremiti naše olimpijce v RIO 2016, ter istočasno poskusiti postaviti nov Guinnessov rekord. Vsekakor bo poskrbljeno tudi za zanimiv program na vseh zbirnih conah, posebno pa bi poudaril našo Praznično zimsko vas, kjer vas bo po samem dogodku pričakal koncert Ylenie Zobec in njene skupine. Pričakuje se tako domače kot tuje goste, ki jih bo pritegnil izjemen dogodek ob zaključku leta 2015. Posebna hvala OKS-u in zavarovalnici Adriatic Slovenica, ki sta ta top dogodek tudi omogočila.«
 
 
Gre za prireditev, ki ima zagotovo velik pomen tudi za vse športnike, ki se pripravljajo na udeležbo na poletnih olimpijskih igrah v Riu. Številni obiskovalci jim bodo lahko zaželeli srečno pot k novim zmagovalnim uvrstitvam. Predsednik Kluba slovenskih olimpijcev in olimpionik Miroslav Cerar je med drugim poudaril, da se bodo bivši šampioni in olimpijci še kako radi udeležili dogodka ter zaželeli aktualnim kandidatom za nastop na igrah v Riu kar največ uspehov. Tudi tokrat s tem v zvezi ni pozabil omeniti pomena fair playa in spoštovanja tekmecev na vsakem njihovem tekmovanju.
 
Zavarovalnica Adriatic Slovenica (AS) je že od leta 1993 veliki sponzor olimpijske reprezentance Slovenije. Z organizacijo različnih dogodkov olimpijski duh približujejo čim večjemu številu prebivalcev. »V AS-u smo izredno ponosni, da s svojimi zavarovanji skrbimo za večjo varnost slovenskih vrhunskih športnikov. Prav zanje razvijamo specifična zavarovanja, ki jim ob poškodbah omogočajo najkakovostnejšo medicinsko oskrbo in kar najhitrejše okrevanje. Obenem se trudimo, da s svojim delovanjem promoviramo zdrav način življenja, h kateremu zagotovo prispeva športna aktivnost. Vedno smo za, ko gre za rekorde. Prepričani smo, da bo Olimpijski krog varnosti na Bledu neponovljivo doživetje, predvsem pa pomembna uvertura v olimpijsko leto, ki bo polno uspehov in presenečenj, tudi v naši ponudbi,« je o soorganizaciji dogodka povedal Boštjan Jenko, direktor marketinga v zavarovalnici Adriatic Slovenica.     
 
Organizatorji na Bledu pričakujejo več kot 4 tisoč obiskovalcev in vabijo k spletni prijavi na dogodek na www.as.si/olimpijskikrog. Tu lahko tudi preverite, s katerim športnikom se boste morda prav vi lahko prijeli za roke, sklenili Olimpijski krog varnosti in postali del rekorda. 
 
Bogat program se bo odvijal na glavnem odru na Promenadi, kjer bodo vsi obiskovalci lahko pozdravili slovenske športnike in športnice, kandidate za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, med katerimi so številni favoriti za olimpijske kolajne. Z nastopom Ylenie Zobec bo poskrbljeno tudi za dobro glasbo.