Moj zdravnik 2016

V četrtek, 7. aprila, prav na večer svetovnega dneva zdravja se je v Cankarjevem domu v organizaciji revije Viva s slavnostno podelitvijo priznanj iztekla jubilejna, že 20. akcija Moj zdravnik, katere dologletni podpornik smo tudi v zavarovalnici Adriatic Slovenica. V njej so bralke in bralci izglasovali najbolj cenjene zdravnike leta. Največ glasov in s tem naziv Moj zdravnik 2016 je prejel družinski zdravnik Marjan Berginc, ki dela v zasebni ordinaciji v Slovenskih Konjicah.
 
Na prireditvi so izpostavili, da je v dvajsetih letih več kot dvesto petdeset tisoč ljudi prek svojih glasov povedalo, kako globoko ceni dober človeški odnos v zdravniški ordinaciji. »Moj zdravnik postaja praznik človečnosti. V dveh desetletjih je Viva skupaj z zdravniki in njihovimi bolniki negovala moralna vodila v ordinacijah. Tudi zunaj njih je mogoč svet, v katerem se ve, kaj je dobro in kaj je prav. Ustvarjajo ga lahko samo ljudje in globoko v njih skrita človeška modrost,« smo slišali v uvodnem pozdravu urednice revije Viva, Vesne Žunič, ki je zaključila, da je to glavno sporočilo Vivinih zdravnikov in njihovih bolnikov vsem nam, trenutno zdravim. 
 
Predsednik uprave Gabrijel Škof je ob tej priložnosti poudaril, da »ne potrebujemo veliko papirja, da napišemo, kako bi moralo biti urejeno naše zdravstvo. Vsi vemo, kaj si želimo, ko zbolimo – zdravnike, kot so današnji nagrajenci. In zato je čas, da se prevzame odgovornost in se začne veliko lepih, že napisanih besed tudi udejanjati.«
 
Gabrijel Škof, predsednik uprave Adriatica Slovenice
 
Prireditev so počastili predsednik RS, gospod Borut Pahor, ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer in nekdanji predsednik Milan Kučan, ki je bil pokrovitelj in govorec na prvi prireditvi Moj zdravnik. 
 
Več o prireditvi.