Matija Šenk imenovan v upravo AS

Nadzorni svet Adriatica Slovenice je v sredo, 6. novembra 2013, za člana uprave Adriatica Slovenice imenoval Matijo Šenka, enega vodilnih strokovnjakov za življenjska zavarovanja v Sloveniji. 

V zavarovalnici bo pričel delovati 1. 1. 2014, funkcijo člana uprave pa bo prevzel po pridobitvi dovoljenja Agencije za zavarovalni nadzor. V upravi bo prevzel reševanje zavarovalnih primerov, obvladovanje tveganj, aktuariat in statistiko ter strateško pozavarovanje. Upravo AS bo tako sestavljala 4-članska uprava pod vodstvom predsednika uprave Gabrijel Škofa in članov Matije Šenka, Willema Jacoba Westerlakna in mag. Varje Dolenc.

Matija Šenk je univerzitetni diplomirani inženir matematike, strokovnjak za življenjska zavarovanja, priznani mednarodni predavatelj na različnih zavarovalniških konferencah in predavatelj na Gea Collegu. V družbah Skupine KD Group je zasedal več vodstvenih položajev, od člana in predsednika uprave Slovenice, do člana uprave Adriatica Slovenice, dolgoletnega predsednika uprave KD Življenja, še vedno pa opravlja funkcijo izvršnega direktorja KD Group. Je član številnih zavarovalniških združenj in zvez, hkrati pa tudi avtor in soavtor knjig ter člankov o zavarovalništvu.