Listina raznolikosti povezala prvih 59 slovenskih organizacij, tudi AS

14. novembra 2017 so slavnostno vzpostavili Listino raznolikosti Slovenija, ki jo je podpisalo prvih 59 slovenskih ustanov, med njimi tudi zavarovalnica Adriatic Slovenica. Listina raznolikosti Slovenija temelji na prostovoljno sprejetih načelih z namenom promocije vrednot raznolikosti, enakosti in vključenosti. Listina spodbuja sprejemanje, spoštovanje in vključevanje raznolikosti kot potenciala inovativnosti za trajne rešitve organizacij.
Dogodka se je udeležila direktorica tima Kadri, Vlasta Lenardič, potekal pa je pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.  
 
Slovenska Listina raznolikosti se tako kot 20-a po vrsti pridružuje evropski platformi, ki danes združuje prek 8000 organizacij ter 18 milijonov zaposlenih. Vključuje 6 načel, ki spodbujajo k razvoju organizacijske kulture, ki temelji na enakih možnostih, vzajemnem spoštovanju, sprejemanju in vključevanju raznolikih zaposlenih, ustvarjanju raznolikega in vključujočega okolja, upoštevanju in širjenju načel raznolikosti na vseh ravneh organizacije, prepoznavanju raznolikih strank, oblikovanju politik raznolikosti in širjenju svoje zavezanosti načelom ter politike raznolikosti vsem udeležencem.