Lenka Đorojević in Matej Stupica, zmagovalca Nagrade Skupine OHO

Napoved razstave v AS Galeriji, Dunajska 63, Ljubljana. Razstava je odprta od 2. julija 2015 do 30. avgust 2015. Vsak delavnik od 8. do 17. ure. Vstop prost, vljudno vabljeni.

 

Lenka Đorojević predstavlja dela iz serije slik, nastalih kot del prostorske instalacije Kocka No. 837456-9305.00.

Dela Mateja Stupice so iz serije Pogled v BB. Prvič so bila predstavljena na Svetlobni Gverili 2014, v light boxih avtobusnih postaj v centru Ljubljane. Na razstavi tudi objekti in risbe, ki so bile prvič predstavljene na razstavi V.I.P. v Hiši kulture Pivka.

 

Umetnika sta zmagovalca jubilejne desete Nagrade Skupine OHO, ki je osrednja nacionalna nagrada posvečena podpori in promociji mladih vizualnih umetnikov. Leta 2006 jo je ustanovil Zavod P.A.R.A.S.I.T.E., vse od začetka delovanja pa projekt podpirajo tudi družbe v Skupini KD Group preko Ustanove AS Fundacija.

 

Na odprtju razstave, ki je potekala v četrtek, 2. julija, je predsednik uprave družbe KD Skladi in član uprave AS Fundacije Luka Podlogar, poudaril pomembno vlogo, ki jo AS Fundacija udejanja že več kot 20 let. To je podpora znanju in štipendiranju domačih mladih talentov na različnih področjih znanosti, umetnosti in kulture.

 

Več o razstavi na www.as-galerija.si