O spremembah, ki vplivajo na finančni sistem

V sredo, 6. aprila, je potekal finančni posvet Demografija - Ekonomija - Tehnologija: Kam gremo? v organizaciji družb Skupine KD Group in Poslovne akademije Finance, ki se ga je udeležilo 180 poslušalcev. Priznani govorniki so predstavili analizo makroekonomskih razmer, vpliv megatrendov na investiranje premoženja, posledice razvoja in vpliv umetne inteligence, kako nam bodo roboti spreminjali svet, kje se skrivajo nove priložnosti v dinamičnem okolju, na sklepni okrogli mizi pa so govorili o dejavnikih, ki vplivajo na razvoj finančnih sistemov.

Jožek Gruškovnjak, mednarodni strateški svetovalec iz Inluceo Consulting, je poudaril, da je formalna izobrazba stvar preteklosti in da bo v prihodnje najpomembnejše znanje. Na drugi strani nam na vrata trka umetna inteligenca, ki prihaja tudi na področje finančnega svetovanja - s tako imenovanimi robotskimi svetovalci, je izpostavil Luka Podlogar, predsednik uprave KD Skladi.

Jožek Gruškovnjak

Jožek Gruškovnjak

Luka Podlogar

 

 

Tudi zavarovalništvo, ki je po definiciji konzervativnejši sektor, vse bolj sledi tehnološkim inovacijam, saj se potrebe in nakupne navade ljudi spreminjajo. "Temu pa je potrebno slediti, meja med produktom in stortivijo se briše, potrošnik želi polno uporabniško izkušnjo," razloži Aleš Žižmund, izvršni direktor prodaje v Adriaticu Slovenici.

Aleš Žižmund

 

Na okrogli mizi, kjer so govorili o finančnem sistemu, njegovi vzdržnosti in dejavnikih, ki vplivajo na razvoj, so sodelovali Aljoša Tomaž, glavni izvršni direktor KD Group, Mitja Gaspari, nekdanji finančni minister, Tanja Čerin, izvršna direktorica za socialni dialog pri GZS, Matjaž Gantar, predsednik upravnega odbora KD Group, in Gabrijel Škof, predsednik uprave Adriatica Slovenice. Več o razmišljanjih gostov okrogle mize si preberite v članku  novinarke Albine Kenda, ki ga najdete na tej povezavi.

Od leve proti desni: Aljoša Tomaž, Mitja Gaspari, Tanja Čerin, Matjaž Gantar, Gabrijel Škof in Karel Lipnik.

 

Vabimo vas tudi k ogledu prezentacij govornikov, ki jih najdete tukaj, in k ogledu fotogalerije.