Gregor Pilgram prejel uradno potrditev k imenovanju za predsednika uprave Adriatica Slovenice

Dne 30. 9. 2019 je Gregor Pilgram od Agencije za zavarovalni nadzor (AZN) prejel dovoljenje za opravljanje funkcije in začel mandat predsednika uprave Adriatica Slovenice (AS). Istega dne je začel veljati odstop Gabrijela Škofa s tega položaja.

Nadzorni svet zavarovalnice je 23. avgusta 2019 imenoval Gregorja Pilgrama na vodilno mesto v Adriaticu Slovenici. Matija Šenk, drugi član najvišje vodstvene ekipe, ostaja član uprave.

Luciano Cirinà, regionalni direktor za Avstrijo, Srednjo in Vzhodno Evropo ter Rusijo in glavni izvršni direktor Generali CEE Holdinga je izjavil: "Generali vrsto let utrjuje svoj položaj na slovenskem zavarovalnem trgu. Z dodatno okrepljenim položajem in z edinstvenimi distribucijskimi zmogljivostmi, bo Generali svojim strankam v Sloveniji še naprej nudil najboljše rešitve za njihovo finančno varnost."

Gregor Pilgram, predsednik uprave Adriatica Slovenice: "Naš glavni cilj je uspešen prehod pod eno samo, še močnejšo blagovno znamko Generali in operativno strukturo, kar načrtujemo, da se bo zgodilo v začetku prihodnjega leta. Z združitvijo vseh prednosti AS-a in Generali Zavarovalnice bomo še okrepili ponudbo in storitve ter postali vseživljenjski partner svojim strankam."

Kot smo že poročali, od 1. septembra 2019 vodi nadzorni svet Adriatica Slovenice Luciano Cirinà, Miroslav Singer je bil istočasno imenovan na mesto namestnika predsednika nadzornega sveta. V nadzornem svetu zavarovalnice so poleg dveh omenjenih članov še Miroslav Bašta, Borut Šuštaršič in Matjaž Pavlin, slednja dva predstavnika zaposlenih.

 

Gregor Pilgram je diplomiral na Ekonomski univerzi na Dunaju. Kariero je začel leta 1999 kot strokovnjak na oddelku za kontroling Generali zavarovalnice v Ljubljani, leta  2004 je postal član uprave in leta 2008 predsednik uprave Generali zavarovalnice. Bogate izkušnje na področju zavarovalništva je izpopolnjeval prek različnih vodstvenih položajev znotraj regionalnih struktur Skupine Generali. Leta 2013 je bil imenovan na mesto  izvršnega finančnega direktorja Generali CEE Holdinga. Med svojim delom v Sloveniji je bil Gregor Pilgram član številnih združenj, vključno z izvršnim odborom Združenja Manager. Leta 2010 je s strani Združenja Manager prejel naziv Mladi manager leta, za doprinos k oblikovanju slovenskega zavarovalnega trga in za dosežek, da je  Generali zavarovalnica postala  ena izmed vodilnih v Sloveniji.

 

Luciano Cirinà je glavni izvršni direktor Generali CEE Holdinga in regionalni direktor za Avstrijo, Srednjo in Vzhodno Evropo ter Rusijo. Diplomiral je iz poslovne administracije  na tržaški univerzi leta 1988, kariero v Generaliju je začel leta 1989 pri Deutscher Lloydu v Münchnu. Preden je postal  glavni izvršni direktor Generali CEE Holdinga, je imel več vodstvenih položajev - glavni izvršni direktor Generali Versicherung AG Avstrija in regionalni vodja, ki je nadziral dejavnosti v Avstriji, Srednji in Vzhodni Evropi, Grčiji, Tuniziji in na Bližnjem vzhodu.
 
Miroslav Singer je od 1. januarja 2018 član izvršnega odbora Generali CEE Holdinga, potem ko se je januarja 2017 pridružil družbi Generali CEE Holding kot direktor za institucionalne zadeve in glavni ekonomist Generali CEE Holding. Miroslav Singer je kot guverner Češke narodne banke CNB opravljal funkcijo od leta 2010 do 2016, od 2005 do 2010 pa je bil član uprave CNB in
​​viceguverner.

 

 

GENERALI GROUP (SKUPINA GENERALI)

Skupina Generali je v Sloveniji prisotna od leta 1997. V skladu s svojo strategijo »Generali 2021« in svojo vizijo razvoja v Sloveniji, Avstriji, Srednji in Vzhodni Evropi ter Rusiji, je Generali v letu 2018 - po podpisu pogodbe o nakupu Adriatic Slovenice in KD Skladov (danes Generali Investments) - občutno okrepil svoj položaj na trgu.

Generali je eden največjih svetovnih ponudnikov zavarovanj in upravljanja premoženja. Ustanovljen je bil leta 1831, prisoten je v 50 državah sveta, s skupnim prihodkom od premij, ki je v letu 2018 presegel 66 milijard evrov. S skoraj 71.000 zaposlenimi po vsem svetu in 61 milijoni strank ima Skupina vodilni položaj v Evropi in vse bolj pomembno pozicijo na trgih Azije in Latinske Amerike.  Generalijeva ambicija je postati vseživljenjski partner svojim strankam, ki ponuja inovativne in prilagojene rešitve zahvaljujoč edinstveni distribucijski mreži. V Avstriji, Srednji in Vzhodni Evropi ter Rusiji deluje Skupina preko svoje regionalne pisarne v Pragi.