Dušan Novak prejel nagrado GOSPODARSTVENIK PRIMORSKE 2005

Predsednik uprave Dušan Novak je na prireditvi v Portorožu prejel nagrado za posebne dosežke na gospodarskem področju - GOSPODARSTVENIK PRIMORSKE 2005, ki jo skupno podeljujeta osrednji primorski medijski hiši, Primorske novice in Radio Koper in območne gospodarske zbornice iz Nove Gorice, Postojne in Kopra ter tokrat prvič tudi Univerza na Primorskem. Na prireditvi, ki poteka že deveto leto zapored, se je zbrala eminentna družba primorskih gospodarstvenikov, novinarjev in vodstev medijskih hiš.

Gre za najvišje priznanje te prireditve, ki ga je Dušan Novak, predsednik uprave Adriatica Slovenice prejel za dosedanje uspešno vodenje Adriatica in za prvo uspešno združitev dveh uglednih slovenskih zavarovalnic. V uradni obrazložitvi ob predaji nagrade so prireditelji med drugim zapisali, da je "Družba pod njegovim vodstvom vsa leta uspešno poslovala, rasla in odraščala. S poroko dveh uglednih hiš, obeh z bogato doto, združenih pod enim imenom -Adriatic Slovenica - verjamemo, da danes in tudi jutri - s sedežem v Kopru, načrtujejo prek 56 milijard tolarjev premije v tem letu."

Nagrado, kipec iz belega kamna, ki jo je izklesal kipar Zmago Posega, sta Dušanu Novaku predala Barbara Verdnik, direktorica Primorskih novic in Dragomir Mikolič, direktor regionalnega RTV centra v Kopru, predsednik uprave pa se je zanjo zahvali z besedami: "Nagrado, ki sem jo prejel, zelo cenim in sem je vesel. Sprejemam jo ne le kot nagrado mojemu delu, ampak kot rezultat uspešnega dela vseh mojih sodelavcev obeh združenih zavarovalnic in premišljenih odločitev lastnikov."

Ob nagradi za posebne dosežke so med sedmimi nominiranci prejeli tri nagrade po posameznih primorskih regijah še trije ugledni gospodarstveniki: Vojko Vovk iz Mipa za območje severnoprimorske gospodarske zbornice, Egon Bandelj iz Splošne Plovbe za območje koprske gospodarske zbornice in Edvard Progar iz Epica za območje postojnske gospodarske zbornice.