AS že izplačuje škode po zadnjem neurju; zavarovancem ni potrebno hiteti s prijavami, saj jih bo sprejemala še ves prihodnji teden

Zavarovalnica Adriatic Slovenica je že v soboto zjutraj z vsemi ekipami cenilcev in zastopnikov priskočila na pomoč zavarovancem na območjih, ki so jih prizadela zadnja neurja s točo v noči na soboto. Od sobote so na terenu vse, tudi dodatno okrepljene ekipe cenilcev, ki delajo od jutra do večera. Zavarovalnica danes že izplačuje premoženjske škode, ki so bile prijavljene v soboto, poudarjajo pa, da s prijavo škod ni potrebno hiteti, saj bodo prijave sprejemali še ves ta in prihodnji teden.

Škoda je zelo velika in v Adriaticu Slovenici ocenjujemo, da bo presegla škodo v neurju pred tednom dni. Največ škod smo zabeležili na območju poslovnih enot Maribor, Murska Sobota, pa tudi Celje in Novo mesto, in sicer na stanovanjskih, gospodarskih in poslovnih objektih zaradi razkritja streh, padcev predmetov, vej, strešnikov... in tudi dežja ter na avtomobilih zaradi padcev predmetov in toče.

Prve ocene kažejo, da lahko tokrat pričakujemo več kot 1800 prijav škodnih primerov, zlasti na nepremičninah in avtomobilih, manj pa na poljščinah. Škoda iz zadnjega neurja lahko preseže milijon in pol evrov, podrobnejše ocene škode pa bodo znane v drugi polovici oziroma konec tedna, ko bo prispela večina prijav in bo glavnina škod že popisanih.

Kot rečeno, naj škodo zavarovanci prijavijo na najbližjih poslovnih enotah ali pri svojemu zastopniku, pri čemer jim ni potrebno hiteti, saj bo zavarovalnica sprejemala prijave tudi v prihodnjih dneh. Adriatic Slovenica priporoča, da zavarovanci škodo fotografirajo, če je mogoče, spravijo poškodovane predmete, predvsem pa poskrbijo, da ne nastane še večja škoda.

Tudi s prijavami škod na voznih avtomobilih ni potrebno hiteti, tako da zavarovancem ni potrebno čakati po nepotrebnem. Škoda na avtomobilih je krita, če ima zavarovanec sklenjeno kasko zavarovanje (polni pa tudi veliki in super paket), ki vsebuje kritje t.i. naravnih nesreč (C3) - vihar, poplavo, hudourniške ali visoke vode, točo, škodo zaradi valov in plazove, torej krije vse, kar povzroči neurje ali vihar, tudi padec predmeta na avtomobil zaradi neurja in posledice toče.

Zavarovanci naj prijavo škode sporočijo na najbližje poslovne enote Adriatica Slovenice, zastopnikom, agencijam ali pa prijavijo škodo prek obrazcev na spletni strani http://www.adriatic-slovenica.si/. Številke za prijave škod (delovniki od 8. do 18. ure, petek do 15. ure, sobota do 12. ure):

 

Adriatic Slovenica, poslovna enota Maribor, Jadranska 30: 02/ 320 81 25 ali 02/ 320 81 26,

Adriatic Slovenica, poslovna enota Murska Sobota, Arhitekta Novaka 13: 02/ 539 10 10 in 2/539 10 26;

Adriatic Slovenica, poslovna enota Celje, Lava 7: 03/ 425 3526, 03/ 425 3528 in 03/ 425 35 49,

Adriatic Slovenica, poslovna enota Novo mesto, Novi trg 1: 07/373 06 31.

Več informacij: Olga Pejovič, Odnosi z javnostmi, 05/ 66 43 420