AS POLICA je najboljša aplikacija za mobilno sklepanje zavarovanj

Zavarovalnica Adriatic Slovenica s prvim mestom v kategoriji mobilne aplikacije na tekmovanju WEBSI

Ljubljana, Koper, 18. september 2013 - S slavnostno podelitvijo nagrad se je včeraj sklenilo letošnje tekmovanje WEBSI Spletni prvaki 2013, ki nagrajuje najboljše digitalne projekte. Zavarovalnica Adriatic Slovenica je za projekt AS POLICA - sklenitev zavarovanj preko mobilnega telefona, prejela 1. mesto v kategoriji mobilnih aplikacij. Slavili pa so še enkrat. Spletno mesto WIZ - zavarovanje na dotik, namenjeno spletni prodaji avtomobilskih zavarovanj, je v kategoriji poslovne spletne strani osvojilo drugo mesto.

Tekmovanje WEBSI organizirata Svetovalno analitično podjetje za razvoj spletnega poslovanja E-laborat in Marketing magazin, z njim pa želijo spodbuditi odličnost v slovenskem digitalnem prostoru. Poslovna in strokovna žirija, ki ji je predsedovala Eva Aljančič(Si.mobil) je ocenjevala najboljše spletne in mobilne rešitve v Sloveniji v kar desetih kategorijah. Obe žiriji so sestavljali strokovnjaki, ki so projekte ocenjevali celostno in z vidika vsebine, dizajna in uporabniške izkušnje.

V kategoriji mobilne aplikacije je prvo mesto prejela rešitev mobilne točke za sklepanje zavarovanj AS POLICA, ki so jo v zavarovalnici Adriatic Slovenica razvili lani in omogoča enostavno sklenitev zavarovanja kar preko mobilnega telefona. Član strokovne žirije Jaka Lenardič (ENKI d.o.o.) prvo mesto utemeljuje z besedami: "Družba je našla odlično rešitev za akcijo zadnjega hipa." Mobilna aplikacija namreč omogoča sklenitev kar treh zavarovanj, Tujina AS z zdravstveno asistenco v tujini, nezgodnega šolskega zavarovanja ter dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja v le nekaj enostavnih korakih. Žiranti so aplikacijo ocenili kot nazorno, pregledno, čisto in jasno, ki za uporabnika predstavlja privlačno poenostavitev sklenitve zavarovanja. 

Tamara Glavina Knafelc, direktorica tržnega komuniciranja v Adriaticu Slovenici: "Ob snovanju aplikacije je bilo naše prvo vodilo dobra izkušnja za uporabnike. Zadovoljni smo, da je žirija prepoznala našo aplikacijo kot kakovostno in udobno. Še zlasti pa smo zadovoljni, ker so naša ponudba zavarovanj, njihova predstavitev in sklepanje jasni, saj s tem razbijamo mit o nejasnosti zavarovanj in t.i. drobnem tisku. Ob tem bi se zahvalila še celotni ekipi, ki je sodelovala pri razvoju projekta, posebno urednici spletnega mestaMargiti Kompara, ki vsakodnevno skrbi za najboljšo uporabniško izkušnjo." 

V Adriaticu Slovenici so zabeležili že blizu 2000 sklenitev zavarovanj preko aplikacije AS POLICA. Karmen Škoda Piško, izvršna direktorica za trženje v Adriaticu Slovenici: "Digitalizacija prinaša veliko izzivov, med katerimi je največji zagotovo ta, da uporabnik želi najboljšo izkušnjo takoj in zdaj. Možnosti za popravni izpit tu ni več, saj se nezadovoljen uporabnik takoj usmeri na drugo spletno mesto. Prejete nagrade dokazujejo, da naše inovativne aplikacije v praksi odlično delujejo in zadovoljujejo uporabnike. Posebno navdušujoči so rezultati, ki smo jih zabeležili v letošnjih prvih devetih mesecih, saj v primerjavi s celotnim lanskim letom beležimo že 13-odstotno rast sklenjenih zavarovanj preko mobilne aplikacije. "

Spletno mesto WIZ zavarovanja je bilo lani, ob začetku delovanja, prvo in edino pravo spletno mesto za sklenitev avtomobilskega zavarovanja v Sloveniji. Uporabnik zavarovanje lahko sklene takoj in v enostavnih petih korakih, brez obiskov poslovalnice ali zastopnika, zavarovalno polico pa prejme kar na svoj e-naslov. V kategoriji poslovne spletne strani je spletno mesto WIZ prejelo drugo nagrado. Organizatorji tekmovanja iz podjetja E-laborat so ga ocenili kot odlično zasnovano aplikacijo z uporabo vsebine in zelo jasno usmeritvijo. Kot pravi žirija, ponuja spletno mesto enostavno rešitev, z umirjeno grafiko, ki komunicira toplino in prijaznost.