Adriatic Slovenica zaključuje uspešno poslovno leto

Prve ocene poslovanja kažejo, da bo leto 2011 za zavarovalnico Adriatic Slovenica uspešno. Okrepila se je tudi uprava družbe, ki jo sedaj poleg predsednika uprave Gabrijela Škofa in člana Mateja Cergolja sestavlja še tretji član, Nizozemec Jacob Westerlaken. Ob predstavitvi poslovanja v 2011 so Pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Izola poklonili donacijo v višini 3.000 evrov za nakup novega otroškega defibrilatorja. Podelili pa so tudi ključe novega in zavarovanega avtomobila iz nagradne igre "Odpelji nov in zavarovan Renault Megane", ki je odšel v Zagorje ob Savi.

Podatki o poslovanju za prvih deset mesecev kažejo, da je družba zbrala za 222 milijonov evrov bruto premije in izplačala za 152 milijonov škod. Najobsežnejši delež premije v okviru celotne zbrane premije predstavljajo premoženjska zavarovanja, v okviru katerih so največ premije zbrali pri zavarovanjih avtomobilov, nezgodnih zavarovanjih in različnih zavarovanjih premoženja. Prveocene poslovanja Adriatica Slovenice kažejoda je zavarovalnica, ki jo že štiri leta vodi predsednik uprave Gabrijel Škof,leto 2011 zaključila uspešno. Kot je poudaril Škof, postavlja zavarovalnica v središče svojega delovanja zavarovanca, zato nenehno razvijajo in posodabljajo svoja zavarovanja in storitve, da so zavarovancem še bližje. Letos so tako svojo ponudbo dopolnili še s storitvami KD Banke in KD Skladov. Zavarovanci Adriatica Slovenice imajo danes na voljo najširšo ponudbo zavarovalno-finančnih storitev na skupno preko 300 prodajnih mestih po vsej Sloveniji. Zastavljeni načrti so bili letos usmerjeni predvsem v razvoj novih zavarovanj in kakovost storitev, v uresničevanje zastavljenih ciljev poslovanja, aktivno pa so se vključevali tudi v razpravo o napovedani zdravstveni reformi.     

Med najpomembnejšimi novostmi letošnjega leta, ki jih je predstavil član uprave Matej Cergolj, je samostojno zavarovanjeZdravje AS za težke bolezni in operacije, ki nudi varnost ob kar 14-ih hudih boleznih in v primeru preko 2.000 operacij. Letošnja novost je tudi varno klasično življenjsko zavarovanje Vita AS Royal, ki ga odlikuje njegova prilagodljivost, novo zavarovanje za primer diagnoze ženskega raka Ona AS in za družine prijazna ugodnost ob sklenitvi avtomobilskega zavarovanja, paket Družina Avto AS, ki družinskim članom omogoča prihranek pri premiji v višini bonusa, ki ga ima "škodno najboljši" član družine.
 
Nadzorni svet zavarovalnice je septembra za tretjega člana uprave, zadolženega za področje trženja in razvoja zavarovanj, imenoval 44-letnega Jacoba Westerlakna, ki je bogate 15-letne mednarodne izkušnje pridobival v evropskih zavarovalnicah (Brans&co, Raal, Stiching Performance, Amev/Fortis, ABN/AMRO), kjer je uspešno razvijal nova zavarovanja in prodajne poti. V svoji poklicni poti je bil tudi generalni direktor za Evropo v družbi Fortis (od maja 2005 do decembra 2007), generalni direktor v družbi Rosgosstrauh (od decembra 2007 do februarja 2009), kasneje pa partner v družbi Financial Access.

Ob zaključku uspešnega poslovnega leta je zavarovalnica predstojnici pediatričnega oddelka Splošne bolnišnice Izola dr. Ireni Cetin Lovšin predala donacijo v višini 3.000 evrov za nakup novega otroškega defibrilatorja

Osrečili pa so tudi nagrajenca velike nagradne igre "Odpelji nov in zavarovan Renault Megane", ki je tekla med 1. marcem in 31. oktobrom. Med več kot 34 tisoč izpolnjenimi kuponi je žreb srečo naklonil Igorju Pircu iz Zagorja ob Savi, ki se je domov odpeljal z novim avtomobilom.