Adriatic Slovenica svetuje zavarovancem

Koper, 03. 02. 2014 -  Zaradi ledu, neprevoznih in nevarnih cest, ki jih ogrožajo padajoča drevesa in veje ter poškodovanega električnega omrežja, je predvsem na Notranjskem, Koroškem, v Savinjski in Šaleški dolini  in v osrednji Sloveniji nastala velika materialna škoda. Glede na to, da so najbolj prizadeta področja še vedno okovana v led in škoda še nastaja, nekateri kraji pa so še nedostopni, podatkov o nastali škodi še ni. 

Adriatic Slovenica zavarovancem na prizadetih območjih svetuje, naj se ne izpostavljajo in naj najprej poskrbijo za svojo varnost in varnost svojih najbližjih. Škodo bodo lahko nemoteno prijavili tudi, ko bo nevarnost minila in bo možen ogled cenilcev.
 
Adriatic Slovenica prejema prijave škod na ustaljen način v primeru množičnih škod. Zavarovanci lahko škodo preprosto in nemoteno prijavijo prek škodnega portala na internetni strani  
as.si/skodni-portal in si tako zagotovijo neposredno komunikacijo s škodnim skrbnikom in vsa potrebna obvestila ter napotke, škodo pa lahko prijavijo tudi naknadno na poslovnih enotah oz. obvestijo svojega zastopnika.
 
Adriatic Slovenica predvsem svetuje, naj se zavarovanci ne izpostavljajo nevarnostim, ko pa bodo vremenske razmere dopuščale, naj poskrbijo, da se škoda ne bi povečevala po nepotrebnem, če je mogoče, fotografirajo posledice škode in shranijo poškodovane predmete ter počakajo ogled cenilcev.
 
Vse poslovne enote Adriatica Slovenice, razen poslovne enote Postojna, ki je danes zaprta zaradi izpada električne energije in nedostopnih cestnih povezav, delujejo nemoteno. Kljub temu se stranke tudi na Notranjskem lahko za nasvete in pomoč pri prijavi škode lahko obrnejo na pisarne AS-a v Pivki in v Ilirski Bistrici, ki poslujeta nemoteno.