Adriatic Slovenica podaljšala čas za prijavo škod in že ocenjuje škode zaradi burje

Koper, Nova Gorica, Postojna 10. marec 2010 - Zavarovanci Adriatica Slovenice so zaradi močne burje, ki pustoši predvsem na Primorskem in Brkinih, najmočneje v okolici Nove Gorice in Vipavski dolini, pa tudi na slovenski obali, utrpeli škodo na družinskih hišah in proizvodnih objektih ter avtomobilih. Ocene škode, ki jo povzročajo predvsem padci vej, izruvana drevesa in padci raznih predmetov (deli strešnih kritin in strešniki) še ni, saj prijave še prihajajo, cenilci pa na terenu že ocenjujejo nastalo škodo, kljub temu, da jih burja močno ovira. Zavarovancem, ki so utrpeli škodo svetujejo, naj najprej, če razmere dopuščajo, ne da bi bili pri tem kakorkoli ogroženi, zaščitijo svoje premoženje, da ne pride do dodatnega poškodovanja lastnine, nato pa zavarovalnici posredujejo prijavo škode.

Zavarovalnica je kljub močni burji, kjer je to mogoče, že pričela z ogledi škod in ima na območjih, kjer je burja povzročila največ škode, okrepljene ekipe cenilcev. Zavarovanci Adriatica Slovenice lahko škodo po ustaljenem postopku in kot običajno prijavijo na najbližji poslovni enoti, svojemu zastopniku in tudi preko brezplačne telefonske številke 080 11 10. S spleta si lahko tudi sami natisnejo obrazec za prijavo škode in ga na zavarovalnico pošljejo po pošti. S prijavo škod ni potrebno hiteti, saj jih bodo sprejemali še ves prihodnji teden. Poslovna enota Nova Gorica sprejema prijave škod po telefonu 05/ 330 95 10 ali 05/ 330 95 01,poslovna enota Koper po telefonu 05/ 664 30 78 in 05/ 664 34 91, poslovna enota Postojna pa po telefonu 05/ 700 30 20 in  05/ 700 30 10.

V zavarovalnici Adriatic Slovenica ocenjujejo, da so zaradi učinkovitega obveščanja Agencije za okolje, medijev, pa tudi ukrepov civilne zaščite ter zaprtih vrtcev in šol zavarovanci primerno zavarovali svoje premoženje, sicer bi bila lahko škoda na objektih veliko večja. Cenilci si bodo škodo ogledali v najkrajšem možnem času, čas za prijavo škode zaradi burje pa so v poslovni enoti Nova Gorica, Koper in Postojna podaljšali, sprejemali jih bodo še ves še ves prihodnji teden.