Adriatic Slovenica - okrepljene ekipe na prizadetih območjih

Zavarovalnica Adriatic Slovenica je z okrepljenimi ekipami cenilcev in zastopnikov priskočila na pomoč zavarovancem na vseh prizadetih območjih. V Železnikih je že dopoldne organizirala poseben informativni center v prostorih krajevne skupnosti, kjer zavarovanci lahko prijavijo škodo.

Iz zavarovalne družbe Adriatic Slovenica sporočajo, da so zaradi včerajšnjih neurij, dežja in poplav okrepljene in dodatne ekipe njihovih cenilcev in ostalih sodelavcev na terenu na vseh prizadetih območjih, kjer popisujejo škodo.

V Železnikih je Adriatic Slovenica že danes dopoldne v Domu kulturnih organizacij v prostorih krajevne skupnosti organizirala začasni informativni center, kjer lahko krajani Železnikov in okoliških krajev prijavijo škodo. Tako jo bodo cenilci ogledali in popisali v najkrajšem času, zavarovanci pa bodo tako prihranili čas in odpravljali škodo.

Adriatic Slovenica sicer sprejema prijave škod na vseh poslovnih enotah in agencijah ter pri zastopnikih. Takoj, ko bodo znane prve razsežnosti posledic deževja in poplav na območjih poslovnih enot Adriatica Slovenice v Novi Gorici, Kranju in Celju, kjer so bile ujme najhujše, pa bodo po potrebi še dodatno okrepili cenilne ekipe na ogroženih območjih.

Svoje zavarovance, ki so utrpeli škodo zaradi neurij, Adriatic Slovenica poziva, naj škodo čim prej prijavijo svojemu zavarovalnemu zastopniku, agenciji ali na poslovno enoto. Cenilci se bodo na poziv zavarovanca odzvali v najkrajšem času in takoj, ko bo mogoče. Ko bodo škode ocenjene, bo Adriatic Slovenica poskrbela za najhitrejša izplačila, prve zavarovalnine pa bodo pričeli izplačevati že v začetku prihodnjega tedna.

Prve ocene kažejo, da bo škoda bistveno višja kot po neurjih in toči avgusta, saj so posledice neurij razsežnejše, škode na nepremičninah pa so zaradi poplav bistveno višje. Več o obsegu škode bo znano konec tedna, saj danes zavarovanci odpravljajo najhujše posledice ujm, vso škodo pa je nemogoče oceniti tudi zaradi tega, ker so nekatera kraji še nedostopni. Glavnino prijav tako v AS-u pričakujejo jutri in v petek, danes do 9. ure pa so sprejeli že prek tristo prijav škod, zaenkrat največ iz poslovne enote Celje.