Adriatic Slovenica ocenjuje škode zaradi vetra in svetuje zavarovancem

Veter in burja največ škode povzročili na Gorenjskem in Primorskem

Koper, 12. 11. 2013 - Močna burja in veter so včeraj največ materialne škode na objektih in vozilih povzročili na Gorenjskem, Primorskem, precej manj škode je na Štajerskem. V zavarovalnici glavnino prijav škod še pričakujejo, prve ocene škode pa po do sedaj zbranih podatkih, ko je škodo prijavilo že več kot 350 zavarovancev, ocenjujejo na približno 450 tisoč do pol milijona evrov.

Največ škode je burja povzročila na strešnih kritinah, nadstreških, poškodovane pa so tako stavbe z novejšimi kritinami kot tudi klasične masivne gradnje, poslovni objekti, dodatno pa beležimo škode tudi na pomožnih stavbah kot so skednji, lope, garaže... prijave škod pa se vrstijo tudi zaradi odtrganih žlebov, podrtih dimnikov, polomljenih polken, razbitih šip, padcev dreves in odlomljenih vej ter padajočih delov streh, ki so poškodovali avtomobile. Okrepljene cenilne ekipe na Gorenjskem, Štajerskem in Primorskem so že od včeraj na terenu in so večino prijavljenih škod na Gorenjskem v občinah Preddvor in Žirovnica že popisale, prav tako ocene škod intenzivno potekajo v občinah Kobarid, Ajdovščina, Ilirska Bistrica in drugih primorskih krajih.

Najprej zaščitite sebe in premoženje, potem prijavite škodo

Zavarovanci lahko škodo najbolj preprosto prijavijo preko spletne strani www.adriatic-slovenica.si - preko škodnega portala in si tako zagotovijo neposredno komunikacijo s škodnim skrbnikom in vsa potrebna obvestila ter napotke. Škodo lahko prijavijo na vseh poslovnih enotah zavarovalnice oz. pri svojem zastopniku. 

Zavarovalnica svetuje, da zavarovanci škodo fotografirajo, če je le mogoče, shranijo poškodovane predmete kot dokazilo o škodi, preprečijo, da bi se škoda po nepotrebnem povečevala ter počakajo na prihod cenilcev. Ob tem na Adriaticu Slovenici priporočajo, naj najprej poskrbijo za lastno varnost. Zavarovancem, ki jim je veter poškodoval streho Adriatic Slovenica še svetuje, naj se na lastno pest nikar ne lotevajo popravila, temveč naj pokličejo ustrezne službe, preprečijo nepotrebne in nevarne nezgode in s popravilom počakajo na ugodnejše vreme.

 

Več informacij: Adriatic Slovenica d.d., Odnosi z javnostmi, 05/66 43 420, 05/ 66 43 406, olga.pejovic@adriatic-slovenica, jana.smajgl@adriatic-slovenica.si; www.adriatic-slovenica.si