Adriatic Slovenica ocenjuje škode zaradi neurij s točo, nasveti za prijavo škod

Včerajšnja neurja s točo, ki so pustošila predvsem na severovzhodu in jugovzhodu države, so povzročila največ škode v Pomurju, na Dolenjskem, v okolici Krškega in po Štajerski, zato je zavarovalnica Adriatic Slovenica na teren poslala ekipe cenilcev, ki popisujejo nastalo škodo. Cenilne službe popisujejo škodo na področju poslovnih enot Adriatica Slovenice v Mariboru, Celju, Murski Soboti in v Novem mestu ter na področju poslovalnice Krško.

Obvestilo zavarovancem

Včerajšnja neurja s točo, ki so pustošila predvsem na severovzhodu in jugovzhodu države, so povzročila največ škode v Pomurju, na Dolenjskem, v okolici Krškega in po Štajerski, zato je zavarovalnica Adriatic Slovenica na teren poslala ekipe cenilcev, ki popisujejo nastalo škodo. Cenilne službe popisujejo škodo na področju poslovnih enot Adriatica Slovenice v Mariboru, Celju, Murski Soboti in v Novem mestu ter na področju poslovalnice Krško.
 
Največ škode so neurja povzročila na strehah hiš, gospodarskih in industrijskih poslopjih, pa tudi na avtomobilih zaradi toče, padcev strešnikov, pločevine in vej, razmeroma veliko škode so nalivi in toča prizadejali tudi kmetijskim površinam in poljščinam.

Adriatic Slovenica svetuje zavarovancem

Adriatic Slovenica svetuje zavarovancem, da pokličejo svojega zastopnika ali poslovno enoto zavarovalnice in prijavijo škodo, prav tako lahko prijavijo škodo na spletni strani www.adriatic-slovenica.si oziroma škodo na premoženju na strani http://www.adriatic-slovenica.si/za-fizicne-osebe/vrste-zavarovanj/dom/dom-as-celovito-zavarovanje-doma-na-eni-polici/prijavite-skodo.
Zavarovalnica še svetuje, da zavarovanci škodo fotografirajo, če je le mogoče, shranijo poškodovane predmete in preprečijo, da bi se škoda po nepotrebnem povečevala. Ob tem na Adriaticu Slovenici še svetujejo, naj se zavarovanci, ki jim je neurje poškodovalo streho, nikar ne sami lotevajo popravila, temveč naj pokličejo ustrezne službe in preprečijo nepotrebne in nevarne nezgode.