Adriatic Slovenica ocenjuje škode včerajšnjega neurja

Koper, 30.07.2013 - Vremenska fronta z nalivi in sunki vetra, ki je včeraj popoldne in ponoči prešlo Slovenijo, je zavarovancem Adriatica Slovenice zlasti na območju Obale, osrednje Slovenije, na Štajerskem in Dolenjskem povzročilo vrsto lokalnih nevšečnosti in materialnih škod, ki pa niso bile večjih razsežnosti. V Adriaticu Slovenici ocenjujejo, da bodo precej prijav škod prejeli zaradi izjemno močnega, a kratkotrajnega vetra včeraj popoldne na Obali, ki je povzročil škode na plovilih, prijave škod pa pričakujejo tudi zaradi vetra na strešnih kritinah in zaradi padcev dreves, odlomljenih vej ter padajočih delov streh, ki so poškodovali avtomobile. Ocene nastalih škod še ni, saj danes prihajajo šele prve prijave, kot rečeno, pa ne gre za škode večjih razsežnosti.

Zavarovanci lahko prijavijo škode na najhitrejši in najudobnejši način s prijavo preko škodnega portala preko spletne stranihttp://www.adriatic-slovenica.si/skodni-portal, ki omogoča prijavo vseh vrst škod, sprotno spremljanje poteka reševanja njihove škode in redno komunikacijo s svojim skrbnikom, pa tudi na vseh devetih poslovnih enotah Adriatica Slovenice v Kopru, Novi Gorici, Postojni, Ljubljani, Kranju, Mariboru, Celju, Murski Soboti in Novem mestu, sicer pa škodo lahko prijavijo tudi pri svojemu zastopniku, ki jim je sklenil zavarovanje.

Zavarovalnica svetuje, da zavarovanci pred prijavo škode preverijo zavarovalno polico, če je le mogoče, škodo fotografirajo, shranijo poškodovane predmete kot dokazilo o škodi, preprečijo, da bi se škoda po nepotrebnem povečevala ter počakajo na prihod cenilcev, ki so že na terenu. Ob tem na Adriaticu Slovenici priporočajo, naj najprej poskrbijo za lastno varnost. Zavarovancem, ki jim je veter poškodoval streho, zavarovalnica svetuje, naj se sami ne lotevajo popravila, temveč naj pokličejo ustrezne službe in tako preprečijo nepotrebne in nevarne nezgode.