Adriatic Slovenica Nova Gorica desetim društvom podarila pisarniško opremo

Poslovna enota Adriatica Slovenice Nova Gorica je po prenovi poslovnih prostorov in združitvi vseh zaposlenih na enem naslovu namenila vso rabljeno pisarniško pohištveno opremo društvom in neprofitnim organizacijam v občinah Nova Gorica in Renče Vogrsko. Gre za približno sto kosov opreme, ki je odpisana, vendar dobro ohranjena in s katero bodo društva izboljšala pogoje dela zase in za svoje uporabnike. Projektu so prisluhnili tudi v Mestni občini Nova Gorica in v sodelovanju z občino je zavarovalnica pomagala opremiti prostore kar desetih društev in neprofitnih organizacij z zelo dobrodošlimi pisarniškimi omarami, mizami, stoli in drugo opremo.
 
Adriatic Slovenica je opremo podarila naslednjim organizacijam: Goriškemu pihalnemu orkestru, ki bo opremil svoje prostore na trgu Edvarda  Kardelja v Novi Gorici in je zaradi poplavljenih prostorov  nujno potreboval novo pohištvo. Vokalna skupina Chorus 97 je prejela omare za notni arhiv, ki jih potrebuje v svojih prostorih v Mirnu. Člani KTD Vogrsko bodo opremili svoje prostore v Vogrskem, ostali prejemniki pa so še Center za pomoč na domu, Društvo za zdravje srca in ožilja, Prosvetno društvo Kras, Kulturno prosvetno društvo Lipa Šempas, KTD Lokovec, Društvo Ozara Nova Gorica in Društvo vojnih invalidov Severne Primorske. Zavarovalnica je najela tudi kombi za prevoz pohištva, njeni zaposleni pa so danes članom društev pomagali prenesti in prepeljati opremo.
 
Rok Filipič, direktor poslovne enote Adriatica Slovenice v Novi Gorici je na današnjem novinarskem srečanju, ki so se ga udeležili tudi številni predstavniki društev, povedal, da so se za projekt odločili, ker si prizadevajo nuditi strankam sodobno ponudbo zavarovanj in storitev ter poslovati stroškovno učinkovito, vendar tudi, ker si prizadevajo, kjer je le mogoče, tesno sodelovati z okoljem, v katerem poslujejo. Filipič je poudaril: "Tudi v času krize lahko s skupnimi močmi  izpeljemo marsikaj dobrega. V sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica smo podarili približno sto kosov uporabne pisarniške opreme, s tem izboljšali pogoje dela društev in seveda tako občanom omogočili boljše pogoje za delo in ustvarjanje v društvih."
 
Matej Arčon, župan Mestne občine Nova Gorica je dejal, da so se na občini takoj odzvali na pobudo zavarovalnice in jim pomagali pri povezovanju in sodelovanju z društvi, ki jih je v občini zelo veliko, občina pa jih podpira tako finančno kot tudi v posameznih projektih. Kot je povedal, jim občina poskuša zagotoviti prostore za njihovo delovanje, vsaka pomoč, tudi pomoč zavarovalnice Adriatic Slovenica pa je več kot dobrodošla. "Upam, da bo današnji dogodek spodbudil podobne akcije, saj sta v tem kriznem času sodelovanje in solidarnost toliko bolj pomembni vrednoti, ki lahko blažita materialne, socialne in druge stiske ljudi. Nevladne organizacije namreč pomembno soustvarjajo kakovostno, zdravo in lepše bivanje naših občanov," je še poudaril Arčon.
 
Danes so zaposleni Adriatica Slovenice predali in prepeljali pisarniško opremo z Gregorčičeve 11 v Novi Gorici Centru za pomoč na domu, Društvu vojnih invalidov, KTD Lokovec in  KPD Lipa Šempas, v imenu društev pa se je za vso pomoč zahvalila Jožica Bone, predsednica društva Goriški pihalni orkester.