Adriatic Slovenica in prijava škode po toči

Koper, 26. maj 2009 - Včerajšnja toča je najbolj prizadela predvsem severni in severovzhodni del Ljubljane, Šiško, Jarše, Štepanjsko naselje, Fužine,  Kodeljevo, področje  Ljubljana - Polje in okolico BTC-ja.  Nekaj škode je tudi na južnem delu občine Kranj v smeri proti Vodicam, v krajih Mavčiče in Trboje. Posledic toče še ni mogoče v celoti oceniti, v Adriaticu Slovenici pa pričakujemo večje število prijav za škodo na avtomobilih. Na poslovni enoti Ljubljana je škodo na avtomobilu samo v dopoldanskem času prijavilo prek 300 zavarovancev, ekipe cenilcev na terenu pa so si ogledale več desetin škod. Glede na obseg škode pričakujemo še več prijav v popoldanskem času in v naslednjih dneh. Trenutne ocene kažejo, da bo škode za 500 tisoč evrov.

Zavarovalnica je že zjutraj pričela z ogledi škod, škodo pa je mogoče prijaviti v poslovni enoti Ljubljana vsak dan  od 8. do 18. ure, ob petkih do 16. ure, v soboto pa do 12. ure. Našim zavarovancem predvsem priporočamo, da ne hitijo s prijavo škode, saj jih bo zavarovalnica sprejemala tudi v prihodnjih dneh.

Poslovna enota Ljubljana sprejema prijave škod po telefonu  01/ 58 24 700 in 01/ 58 24 841, zavarovanci pa naj se za ogled škode na avtomobilu oglasijo na poslovni enoti Ljubljana, na Celovški 182 ali v poslovalnici Domžale, na Ljubljanski cesti 90, na slednji ob ponedeljkih in sredah od 12.30 do 14. ure. Prijave škod v poslovni enoti Kranj sprejemajo po telefonu 04/ 28 17 0 92 in 04/281 70 91, zavarovanci pa naj se za ogled škode na avtomobilu zglasijo na poslovni enoti, Koroška cesta 53 v Kranju.

Zavarovanci imajo več možnosti za prijavo škode. Priporočamo jim, da pokličejo na poslovno enoto, pokličejo pa lahko tudi svojega zastopnika. Prijavo škode Adriatic Slovenica omogoča tudi prek spleta, kjer si zavarovanec lahko sam natisne obrazec za prijavo škode in ga na zavarovalnico pošlje po pošti.

Zavarovalnica priporoča, naj prijavijo škodo najprej tisti zavarovanci, ki so utrpeli škodo na steklih in avtomobilskih svetilih. Svetujemo jim, naj ob prijavi škode sporočijo ime in priimek, svojo telefonsko številko in številko police, po kateri bodo uveljavljali škodo na avtomobilu. V primeru, da ne morejo na škodni center, jih bodo tako lahko cenilci poklicali  za ogled škode.

Škode po neurjih Adriatic Slovenica obravnava prednostno in skladno s postopki ravnanja ob množičnih škodah, škode pa bo izplačala v najkrajšem času, takoj, ko bo prejela vso potrebno dokumentacijo.