Adriatic Slovenica (AS) s slovenskimi olimpijci do Tokia 2020

Koper, 22. julij 2016 – Do olimpijskih iger v Riu nas loči še 14 dni, prav danes pa je Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS – ZŠZ) v Kopru pripravil uradno predstavitev olimpijske reprezentance Slovenije za Rio 2016. Pred večernim dogodkom na osrednjem koprskem trgu sta OKS – ZŠZ in zavarovalnica Adriatic Slovenija, veliki sponzor olimpijske reprezentance, podpisala pogodbo za nov 4-letni olimpijski cikel do Tokia 2020.   
 
 
V zavarovalnici Adriatic Slovenica (AS) so ponosni, da podpirajo Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez že od leta 1993. Prav danes pa so sodelovanje podaljšali še za 4 leta. Bogdan Gabrovec, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez in Gabrijel Škof, predsednik uprave zavarovalnice Adriatic Slovenica sta pred zbranimi olimpijci v Kopru podpisala sponzorsko pogodbo za nov 4-letni olimpijski cikel, s katero Adriatic Slovenica ostaja veliki sponzor Teama Slovenija do olimpijskih iger v Tokiu leta 2020.
 
Gabrijel Škof (levo) in Bogdan Gabrovec od podpisu pogodbe
Gabrijel Škof (levo) in Bogdan Gabrovec ob podpisu pogodbe. Foto: OKS
 
 
»Naše sodelovanje je zelo plodno. Tudi zaradi podpore slovenskim olimpijcem je danes naš nabor zdravstvenih zavarovanj, namenjen vrhunskim športnikom, tako kakovosten in celovit. Razvili smo jih prav zato, da športnikom omogočimo hitrejše in učinkovitejše okrevanje po nezgodi ali bolezni,da se lahko čim prej vrnejo v vrhunsko formo,« je po podpisu povedal Gabrijel Škof in slovenski olimpijski reprezentanci zaželel čim bolj uspešna tekmovanja, brez poškodb in bolezni. Bogdan Gabrovec se je zahvalil zavarovalnici za dolgoletno podporo, ki pravi, temelji na medsebojnem zaupanju. 
 
Zavarovalnica Adriatic Slovenica in Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez delata velike korake za širjenje olimpijskega duha. Enega večjih so skupaj s Turizmom Bled naredili 30. decembra lani na Bledu, ko je olimpijcem podporo izkazalo skoraj 6.000 obiskovalcev. Prvič je bila sklenjena živa veriga, olimpijski krog varnosti okrog Blejskega jezera.
 
 
 
 
 
_________________________________________________________________________________
Več informacij: Adriatic Slovenica d.d., Odnosi z javnostmi, 040 849 749, pr@as.si, www.as-skupina.si