Adriatic pokrovitelj Državnega panožnega nordijskega centra

Zavarovalna družba Adriatic se je odzvala velikemu izzivu z današnjim dnem je postala pokrovitelj in bo s tem sodelovala pri dograditvi DPNC (Državnega panožnega nordijskega centra) Kranj. Za člane SK Triglav in celotni slovenski smučarski šport je prispevek Adriatica in podpis pogodbe o sodelovanju od leta 2006 do leta 2010 izredno velika spodbuda. Zato smo v SK Triglav Kranj prepričani, da bomo lahko zdaj uresničili zastavljene cilje in da bo naložba Adriatica opravičena tako z vrhunskimi rezultati slovenskih skakalcev kot tudi z odlično organizacijo tekmovanj na DPNC Kranj v prihodnosti.

V šestdesetletni zgodovini se je SK Triglav srečeval s številnimi mejniki. Zagotovo največji pa je bil pričetek gradnje modernega skakalnega centra v gorenjski metropoli. Državni panožni nordijski center Kranj, kot se uradno imenuje nova naprava, je največji skakalni objekt, prekrit s plastiko v Sloveniji in bližnji okolici.  

109 metrov velika naprava je v svojem drugem funkcionalnem letu. Na njej so že trenirale številne reprezentance iz vsega sveta, rezultati tekmovalcev, ki so na skakalnici trenirali, pa nesporno govorijo o kakovosti tega objekta. Zadnje priprave pred pričetkom tekem svetovnega pokala sta v Kranju tako opravili reprezentanci Slovenije z junakom Robertom Kranjcem in Češke s trenutno prvim imenom skokov Jakubom Jando. 

Konec januarja 2006 se bo v Kranju in Medvodah odvijalo Mladinsko svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah. Še pred tem pa je potrebno dograditi tudi ustrezen sodniški stolp, ki ga bo klub zgradil s pomočjo  zavarovalne družbe Adriatic. Ta bo omogočal izvedbo največjih tekmovanj kot sta mladinsko svetovno prvenstvo in poletna serija najvišjega ranga za člane FIS Grand Prix. In kot pravi direktor ene najuspešnejših poslovnih enot Adriatica v Kranju, Franci Strniša, si želijo, da bi njihov prispevek pomenil kar najlepše praznično darilo Kranju in vsem Adriaticovim zavarovancem.