55.000 evrov za naše zavarovance

Skrb za lokalno okolje je vpeta v poslovno politiko Adriatica Slovenice. Do konca leta bodo na dogodkih po poslovnih enotah donirali skupno kar 55.000 evrov. Številka je v znamenju letošnje najpomembnejše novosti, 55 % bonusa za izkušene voznike, ki so ga v Adriaticu Slovenici uvedli kot prvi.

Donacija za nakup rentgena v Novem mestu

Prvo donacijo v višini 5.000 evrov so v četrtek, 15. novembra 2007, vročili dr. Josipu Smodeju, strokovnemu direktorju Splošne bolnišnice Novo mesto. V novomeški bolnišnici bodo sredstva uporabili za nakup rentgenskega aparata. Direktor Poslovne enote Adriatic Slovenica Novo mesto, Miha Božič, je ob donaciji povedal, da sredstva vedno namenijo prejemniku, za katerega vedo, da jih bo koristno uporabil. Letos so se odločili za bolnišnico, ki je tik pred nakupom zelo dragega rentgenskega aparata za potrebe urgence.

V Kranju so z donacijo razveselili vrtec

V enoti Mavrica, ki sodi v Kranjske vrtce, so nastanjeni težko prizadeti otroci. Toaletni prostori enote Mavrica so potrebni prenove, zato bo donacija Adriatica Slovenice prišla zelo prav. Ček v vrednosti 5.000 evrov je Danici Gaber, direktorici Kranjskih vrtcev, predal Gabrijel Škof, predsednik uprave Adriatica Slovenice.

15.000 evrov za Univerzitetni klinični center v Ljubljani

Ček za nakup naprave SPEC/CT je sprejela generalna direktorica Univerzitetnega kliničnega centra, mag. Darinka Miklavčič. Prof. dr. Sergej Hojker, predstojnik klinike za nuklearno medicino UKC Ljubljana, pa je povedal, da bo nova naprava bolnikom iz vse Slovenije omogočila boljšo diagnostiko, povečanje števila preiskav in skrajšanje čakalne dobe zanje.

V Novi Gorici donacija za Varstveno-delovni center

Skrb za preventivo in varnost je vključena v poslanstvo Adriatica Slovenice. Zato ni naključje, da so v Novi Gorici sredstva v višini 5.000 evrov donirali Varstveno-delovnemu centru, v katerem je precej stanovalcev takšnih, ki so hude poškodbe utrpeli v prometnih nesrečah. V centru bodo sredstva namenili za blazino, ki zmanjšuje nastajanje preležanin pri nepokretnih osebah ter za koncentrator kisika. Donacijo sta Tei Leban, direktorici Delovno-varstvenega centra Nova Gorica predala Radovan Pušnar, direktor AS-ove poslovne enote v Novi Gorici, in predsednik uprave Gabrijel Škof.

Za nakupe novih reševalnih vozil

V Poslovni enoti AS Postojna so se odločili, da sredstva v višini 5.000 evrov donirajo Zdravstvenemu domu Sežana za nakup novega reševalnega vozila. Direktorica Zdravstvenega doma, Ljubisava Škibin, ki je prejela donacijo, si je za cilj svojega mandata zadala izboljšanje kakovosti in učinkovitosti nujne medicinske pomoči, kamor sodi tudi zamenjava starih in dotrajanih reševalnih vozil z novejšimi.

Za podporo nakupu novega reševalnega vozila so se odločili tudi v Poslovni enoti AS Murska Sobota, ki jo vodi Milena Grah. Svečano donacijo je prejel dr. Jože Felkar, direktor Zdravstvenega doma Murska Sobota, svečane podelitve pa se je udeležil tudiAnton Štihec, župan Mestne občine Murska Sobota.

V Mariboru otvoritev novih prostorov in kar dve donaciji

Poslovna enota AS Maribor se je pred kratkim preselila v nove prostore na Jadranski cesti 30, ki so enostavneje dostopni tudi z avtomobilom. Ob otvoritvi prostorov so donirali Zdravstvenemu domu dr. Adolfa Drolca za nakup multifunkcionalnega aparata za izvajanje fizikalne terapije in Mestni občini Maribor za akcijo Darujmo s srcem. Slednjo donacijo je prevzel župan Franc Kangler, ki je povedal, da so v akciji zbrali že 45.000 evrov, ki jih bodo pred božičem razdelili med 400 mariborskih pomoči potrebnih družin.