21.01.2004 - Z obalnimi športniki odštevamo do Aten

Olimpijski komite Slovenije, Združenje športnih zvez in zavarovalna družba Adriatic d.d. iz Kopra sta danes v Izoli podpisala novo, štiriletno pogodbo o pokroviteljstvu olimpijskih reprezentanc Slovenije. Adriatic tako ostaja zvest slovenskim olimpijcem tudi v olimpijskem ciklu Atene 2004 Peking 2008, danes pa je podprl tudi sedem obalnih olimpijskih kandidatov iz vrst veslačev in jadralcev, saj podpira razvoj športa v matični regiji.

Zavarovalna družba Adriatic in Olimpijski komite Slovenije ? Združenje športnih zvez sta leta 1993 sklenila prvo pogodbo o pokroviteljstvu slovenskih olimpijskih reprezentanc, s katero se je Adriatic zavezal podpirati udeležbo vrhunskih slovenskih športnikov na največjih tekmovanjih ter jim omogočiti finančne pogoje za ustrezne treninge in priprave na tekmovanja. V Adriaticu so prepričani, da so v tem času pomembno prispevali k odličnim športnim dosežkom slovenskih vrhunskih športnikov ter k razvoju športa in zdravja nasploh.

Pogodbo o pokroviteljstvu olimpijskih reprezentanc v olimpijskem ciklu Atene 2004 ? Peking 2008 sta v izolskem hotelu Simonov zaliv podpisala mag. Janez Kocijančič, predsednik OKS, in Dušan Novak, predsednik uprave zavarovalne družbe Adriatic, ki je ob tem povedal: Verjamemo, da je vsak športni dosežek in vsaka medalja pomemben prispevek k slovenski samozavesti, za nas v Adriaticu pa je tudi nova spodbuda za naše lastne poslovne dosežke in uspehe. V Adriaticu je organizacijska kultura podobna športni: fair play na prvem mestu, vsako leto pa višje, močneje, hitreje in kot zavarovalnica še - varneje. Prepričani smo, da z dolgoletno podporo športu tako na nacionalni kot na lokalni ravni, prispevamo tudi k zdravju in višji kakovosti življenja v Sloveniji.

V zavarovalni družbi Adriatic si prizadevajo po svojih močeh prispevati tudi k razvoju lokalnega okolja, v katerem poslujejo, zato so se v letošnjem olimpijskem letu odločili, da šestim obalnim olimpijskim kandidatom izkažejo še dodatno podporo in pomoč. Svojo odločitev so danes potrdili s podpisom pogodbe, ki bo jadralcem Vesni Dekleva, Klari Maučec, Teji Černe, Gašperju Vinčecu in Vasiliju Žbogarju, ter veslačema Andreju Hrabarju in Matiji Pavšiču prinesla dodatna sredstva za še boljše priprave na nastop v Atenah.

V Adriaticu pa ne podpirajo le vrhunskega športa, temveč se zavedajo tudi pomena športne rekreacije, ki je sestavni del zdravega načina življenja. Že nekaj let podpirajo projekte športa za vse OKS, med katere sodijo športno rekreativne prireditve Slovenija teče, Slovenija kolesari, Olimpijski teki, lansko leto pa se jim je pridružila še Nogometna ulica, ki je poleti k ulični različici nogometa privabila številne mlade.

Z obalnimi športniki odštevamo do Aten

Slika 1: Janez Kocijančič, predsednik OKS in Dušan Novak

Janez Kocijančič, predsednik OKS in Dušan Novak, predsednik uprave Adriatica ob podpisu pogodbe.

Slika 2: Športnike so v Izoli sprejeli skupaj z Adriaticom

Športnike so v Izoli skupaj z Adriaticom in predstavniki OKS sprejeli tudi izolska županja Breda Pečan, piranska županja Vojka Štular ter podžupan Kopra Darko Grad.