15.11.2002 - Nova poslovna stavba v Mariboru

Adriatic Maribor ob 10. obletnici poslovanja v novi poslovni stavbi

Adriaticova poslovna enota v Mariboru je na Jadranski 25a ob prisotnosti številnih gostov slavnostno odprla vrata svoje nove, večje in dostopnejše poslovne stavbe. Z investicijo, vredno 361 milijonov tolarjev, je Adriatic Maribor pridobil nekaj manj kot 1000 kvadratnih metrov prenovljene poslovne stavbe, prostrano dvorišče za cenitev škod in prijaznejše prostore za poslovanje s strankami.

V novih prostorih bo Adriaticova enota Maribor decembra praznovala tudi svojo deseto obletnico uspešnega poslovanja. Ob tem pomembnem jubileju sta predsednik uprave Adriatica Dušan Novak in direktorica poslovne enote Maribor, Nadija Glavič Raškovič podarila 1.300.000 tolarjev zdravstvenemu domu dr. Adolfa Drolca v Mariboru za nov EKG aparat in nezgodno zavarovanje otrokom v Varni hiši Maribor.

Adriatic je z razvejano tržno mrežo enot, agencij in zastopnikov ter popolno ponudbo zavarovanj prisoten na slovenskem zavarovalnem trgu več kot desetletje. V prvih devetih mesecih 2002 je ustvaril prek 18 milijard tolarjev premije oziroma 17 odstotkov premije več kot v enakem obdobju lani, kar pomeni, da dosega najhitrejšo rast med tremi največjimi splošnimi zavarovalnicami v Sloveniji. V prvih devetih mesecih 2002 je zavarovancem izplačal 11,5 milijarde tolarjev odškodnin in zavarovalnin. Tudi v štajerski regiji in v poslovni enoti Maribor nudi Adriatic zavarovancem najširšo ponudbo splošnih zavarovanj in dopolnilna zdravstvena zavarovanja. Poslovna enota Maribor, ki letos praznuje 10. obletnico, pomembno prispeva k poslovnim rezultatom zavarovalne družbe Adriatic, ob tem pa prilagaja svoje storitve potrebam zavarovancev v štajerski regiji, jih posodablja ter ohranja kakovost in ugodno ceno zavarovanj. Zato je nova poslovna stavba, ki so jo danes slavnostno otvorili, velika pridobitev za Adriatic ter tudi Maribor in regijo. Gre namreč za moderno poslovno stavbo z urejeno okolico, v kateri bo na voljo vse, kar zavarovanci potrebujejo za udobno sklepanje zavarovanj, cenitve in izplačila škod ter vodenje poslovanja v regiji.

Poslovna enota v Mariboru je ena najstarejših, največjih in tudi najuspešnejših med 9 enotami v Adriaticovem poslovnem sistemu. S svojo tržno mrežo se je Adriatic Maribor v minulem desetletju skokovito razvijal, rasel in pridobival zaupanje zavarovancev. Že v prvih petih letih poslovanja je dosegel skoraj milijardo tolarjev letne premije, zbrana premija pa je v letu 2000 presegla 2 milijardi. Podatki poslovanja iz prvih devetih mesecev kažejo, da bo poslovna enota Maribor v letu 2002 predvidoma zbrala prek 3 milijarde tolarjev premije. Vsi finačni kazalci potrjujejo uspešno poslovanje, kakovostno obvladovanje portfelja in pozitivni škodni rezultat poslovne enote. Rast števila zavarovancev in vse večji obseg poslovanja so narekovali tudi aktivno zaposlovanje. Poslovna enota je 1992 pričela poslovati z 9 zaposlenimi, danes šteje 66 zaposlenih in v regiji zaposluje še pet agencij - eksluzivnih družb za zastopanje, v katerih je skupno kar 60 zastopnikov.

Adriaticu zdaj samo na zdravstvenem področju zaupa 260.000, v štajerski regiji pa več kot 34.000 zavarovancev, uglednih podjetij in ustanov. Zaradi široke tržne mreže, aktivnega zaposlovanja, vključevanja v vse pore gospodarstva in razvejanega poslovanja, ki temelji na hitrem in korektnem izplačilu škod zavarovancem, je postal Adriatic Maribor pomemben dejavnik v razvoju regije. Zaupanje zavarovancev vrača regiji s številnimi gestami, pokroviteljstvi in donacijami. Na današnji otvoritvi, ki se je je udeležil tudi mariborski župan Boris Sovič, je Adriatic podaril 1.300.000 donacijskih sredstev Zdravstvenemu domu dr. Adolfa Drolca ter celoletno nezgodno zavarovanje vsem otrokom Varne hiše Maribor.

Nova poslovna stavba v Mariboru

Slika 1: Dušan Novak in Boris Sovič sta svečano otvorila poslovno stavbo

Dušan Novak, predsednik uprave zavarovalne družbe Adriatic in župan mesta Maribor Boris Sovič sta svečano otvorila novo, 1000 m2 veliko poslovno stavbo Adriatica v Mariboru, ki jo že desetletje vodi direktorica Nadija Glavič Raškovič. Adriatic Maribor je ena najstarejših in najuspešnejših med Adriaticovimi poslovnimi enotami, decembra pa bo praznovala 10.obletnico poslovanja.

Slika 2: Adriatic podaril 1.300.000,00 SIT

Ob deseti obletnici poslovne enote v Mariboru je Adriatic podaril 1.300.000,00 SIT Zdravstvenemu domu Dr. Adolfa Drolca v Mariboru za nov EKG aparat. Od leve proti desni: predsednik uprave Adriatica Dušan Novak in direktor Zdravstvenega doma primarij dr. Anton Židanik ob simbolični predaji čeka.

Slika 3: Nadija Glavič-Raškovič izročila celoletno nezgodno zavarovanje otrok Varne hiše

Direktorica Adriatica v Mariboru, Nadija Glavič-Raškovič je ob otvoritvi nove poslovne stavbe na Jadranski 25 a v Mariboru izročila Brigiti Peršak, vodji Varne hiše Maribor, celoletno nezgodno zavarovanje otrok Varne hiše.