15.10.2003 - Sprememba na vrhu Adriatica v Mariboru

Mesto direktorja Adriaticove poslovne enote v Mariboru je s 15. oktobrom prevzel Igor Marinšek, univ. diplomirani pravnik, ki je bil doslej svetovalec za pravne zadeve. Na čelu ene največjih in najuspešnejših enot v poslovnem sistemu Adriatica je nadomestil dosedanjo direktorico Nadijo Glavič Raškovič.

Raškovičeva, ki se je funkciji direktorice odpovedala iz osebnih razlogov, je uspešno vodila Adriaticovo enoto v Mariboru vse od ustanovitve. Prav lani je desetletnico poslovanja obeležila z otvoritvijo nove  poslovne stavbe enote v Mariboru, v Adriaticu pa ostaja kot svetovalka.

Novi direktor, pravnik Igor Marinšek, 36-letni Mariborčan, je bil po opravljenem pravosodnem izpitu 1996 najprej strokovni sodelavec na Okrajnem sodišču v Slovenski Bistrici, v Adriaticu se je zaposlil kot samostojni pravnik leta 1997, leto kasneje pa je postal tudi predstavnik zaposlenih v nadzornem svetu. Igor Marinšek je poudaril, da si bo v prvi vrsti prizadeval za uspešno uresničitev poslovnih ciljev Adriatica, za kakovostna zavarovanja in odlične storitve, zlasti pri izplačilu škod.

Direktor poslovne enote Marinšek bo vodil eno najuspešnejših med 9 poslovnimi enotami Adriatica, ki nudi zavarovancem tudi v Štajerski regiji najširšo ponudbo splošnih zavarovanj in dopolnilna zdravstvena zavarovanja.

Za enoto v Mariboru je dobro desetletje skokovitega razvoja in rasti, leta 1992 je začela z 9 zaposlenimi, danes pa šteje že 61 zaposlenih. Vsi finančni kazalci potrjujejo uspešno poslovanje, s katerim pomembno prispeva k poslovnim rezultatom Adriatica. V mariborski enoti so v prvih osmih mesecih letos realizirali že več kot 2 milijardi 340 milijonov tolarjev premij in izplačali zavarovancem  skoraj 2 milijardi tolarjev odškodnin, zadnji podatki poslovanja pa kažejo, da bo poslovna enota Maribor letos zbrala skoraj 3,5 milijarde tolarjev premije.

Na Štajerskem Adriaticu zaupa prek 40.000 zavarovancev, med njimi številna ugledna podjetja in ustanove. Popolne zavarovalne storitve, od sklepanja zavarovanj do izplačila odškodnin Adriatic nudi v poslovni enoti in dveh agencijah v mestu Maribor, pa tudi v drugih krajih v regiji ? v Slovenski Bistrici, Rušah, Ormožu, na Ptuju in v Radljah ob Dravi, kjer deluje skupno 60 zastopnikov.