11.2.2005- Adriatic Nova Gorica v novi poslovni stavbi

Adriaticova poslovna enota v Novi Gorici je danes na Erjavčevi 19 ob prisotnosti številnih gostov slavnostno odprla vrata svoje nove, večje in dostopnejše poslovne stavbe.  Z investicijo, vredno 426 milijonov tolarjev, je Adriatic Nova Gorica pridobil preko 800 kvadratnih metrov prenovljenih poslovnih prostorov, prostrano dvorišče za cenitev škod in prijaznejše prostore za poslovanje s strankami.

V novih prostorih bo Adriaticova enota Nova Gorica junija letos praznovala tudi svojo trinajsto obletnico uspešnega poslovanja. Slavnostne otvoritve sta se  ob predsedniku uprave Adriatica Dušana Novaka in direktorja poslovne enote Nova Gorica, Stanislava Rijavca udeležila tudi podpredsednik državnega zbora in zavarovalniški strokovnjak dr. Marko Pavliha ter Mirko Brulc, župan mestne občine Nova Gorica. Ob tej priložnosti je predsednik uprave Adriatica Dušan Novak z olimpionikom Vasilijem Žbogarjem tudi podpisal sponzorsko pogodbo za naslednji olimpijski ciklus.

Adriatic je z razvejano tržno mrežo enot, agencij in zastopnikov ter popolno ponudbo zavarovanj prisoten na slovenskem zavarovalnem trgu vse od leta 1991. V letu 2004 je ustvaril 31 milijard tolarjev premije oziroma 9,4 odstotkov premije več kot lani, kar po posameznih področjih pomeni, da pri premoženjskih zavarovanjih dosega 14-odstotno rast, pri zdravstvu 3-odstotno rast, pri življenjskih zavarovanjih pa kar 22-odstotno rast glede na lanske rezultate. Za pomemben uspeh v lanskem letu v Adriaticu ocenjujejo dejstvo, da so kar polovico dobička v lanskem letu ustvarili iz naslova drugih premoženjskih zavarovanj. V letu 2004 je zavarovancem izplačal za 13,7 odstotkov več oz. 19,7 milijarde tolarjev odškodnin in zavarovalnin, saj so zabeležili vrsto večjih škod, od neurij na Štajerskem do potresa v Posočju. Tudi v goriški regiji in v poslovni enoti Nova Gorica nudi Adriatic zavarovancem najširšo ponudbo splošnih zavarovanj in dopolnilna zdravstvena zavarovanja. Poslovna enota Nova Gorica, ki letos praznuje 13. obletnico, pomembno prispeva k poslovnim rezultatom zavarovalne družbe Adriatic, ob tem pa prilagaja svoje storitve potrebam zavarovancev v goriški regiji, jih posodablja ter ohranja kakovost in ugodno ceno zavarovanj. Zato je nova poslovna stavba, ki so jo danes slavnostno otvorili, velika pridobitev za Adriatic ter tudi  Novo Gorico in regijo. Gre namreč za moderno poslovno stavbo z urejeno okolico, v kateri bo na voljo vse, kar zavarovanci potrebujejo za udobno sklepanje zavarovanj, cenitve in izplačila škod ter vodenje poslovanja v regiji.

Poslovna enota v Novi Gorici sodi med srednje velike med 9 enotami v Adriaticovem poslovnem sistemu. S svojo tržno mrežo se je Adriatic Nova Gorica v skoraj poldrugem desetletju skokovito razvijal, rasel in pridobival zaupanje zavarovancev. Vsi finačni kazalci potrjujejo uspešno poslovanje, kakovostno obvladovanje portfelja in pozitivni škodni rezultat poslovne enote. Rast števila zavarovancev in vse večji obseg poslovanja so narekovali tudi aktivno zaposlovanje. Poslovna enota je 1992 pričela poslovati z 3 zaposlenimi, danes šteje 41 zaposlenih in v regiji deluje še prek dveh agencij in poslovalnic v Ajdovščini, Cerknem, Šempetru pri Gorici, Šmartnem, Dobrovem v Brdih, Tolminu, Mirnu, Renčah in v Bovcu ter prek predstavništva v Idriji.

Adriaticu zdaj samo na zdravstvenem področju zaupa 273.000, na severnem Primorskem  pa več kot 15.000 zavarovancev, uglednih podjetij in ustanov. Zaradi široke tržne mreže, aktivnega zaposlovanja, vključevanja v vse pore gospodarstva in razvejanega poslovanja, ki temelji na hitrem in korektnem izplačilu škod zavarovancem, je postal Adriatic Nova Gorica pomemben dejavnik v razvoju regije.

Adriatic Nova Gorica v novi poslovni stavbi

Slika 1: Nova poslovna stavba na Erjavčevi 19 v Novi Gorici

Slika 2: Trak so skupaj prerezali

Trak so skupaj prerezali (od leve proti desni): predsednik uprave Adriatica Dušan Novak, Mirko Brulc, župan mestne občine Nova Gorica, dr. Marko Pavliha, podpredsednik državnega zbora RS in Stanislav Rijavec, direktor poslovne enote Adriatica v Novi Gorici.

Slika 3: Z jadralcem Vasilijem Žbogarjem podpisal sponzorsko pogodbo

Dušan Novak, predsednik uprave Adriatica je z jadralcem Vasilijem Žbogarjem podpisal sponzorsko pogodbo za naslednji olimpijski ciklus