10.02.2003 - Štipendija za Petro Škabar

V Kopru so 9.10.2002, na sedežu zavarovalne družbe Adriatic podpisali pogodbo o štipendiranju Petre Škabar, mlade nadarjene športnice v namiznem tenisu.

Adriatic bo v okviru Fundacije pokroviteljev olimpijske reprezentance, katero je ustanovil Olimpijski komite Slovenije ? Združenje športnih zvez z nekaterimi pokrovitelji, do konca olimpijskih iger v Atenah štipendiral mlado športnico, od katere pričakujejo še veliko dobrih rezultatov.

V Fundacijo pokroviteljev olimpijske rezprezentance so na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije pristopili Kompas, Autocommerce, Adriatic, SKB banka ter Casino Portorož. Fundacija je bila ustanovljena z namenom, da mladim perspektivnim športnikom iz socialno šibkejših okolij, na poti do športnih uspehov, ki jih dosegajo, pomagajo tudi s pomočjo denarnih sredstev v obliki štipendije. Štipendisti morajo zraven športnih uspehov, dosegati tudi dobre rezultate pri svojem šolanju.

Petra Škabar je perspektivna mlada športnica, ki svoje uspehe beleži v namiznem tenisu. Za svoj največji uspeh šteje tretje mesto na Evropskem kadetskem prvenstvu v namiznem tenisu. Štipendija ji predstavlja pomoč na njeni športni poti, omogoča kvalitetnejše treninge in jo zavezuje, da dobro predstavlja barve naše države.

Pogodbo o štipendiranju sta s Petro Škrabar podpisala predsednik uprave Adriatica Dušan Novak in Sonja Poljšak v imenu športne zveze Koper. Takšna oblika sodelovanja med športnimi organizacijami, Olimpijskim komitejem Slovenije in gospodarskimi družbami, predstavlja tudi športni zvezi Koper dobrodošlo pomoč pri delu z mladimi športniki.