»Več kot številke« z nagrado POMP za posebne dosežke

Včeraj, 24. septembra, so bile v Ljubljani podeljene nagrade POMP za najboljša dela na področju vsebinskega marketinga. Dokumentarni film Več kot številke, ki je nastal ob 20-letnici Skupine KD, je prejel nagrado POMP za posebne dosežke na področju vsebinskega marketinga. Med finaliste se je uvrstil tudi e-novičnik WIZ zavarovanj. 
 
POMP Forum je ena največjih mednarodnih konferenc s področja vsebinskega marketinga v JV Evropi, letos je potekala že šestič. Nagrade za najboljše domače dosežke na področju vsebinskega marketinga so včeraj podelili v osmih kategorijah, med več kot 100 prijavljenimi deli pa je žirija izbrala finaliste. Mednje se je v kategoriji »najboljši video« uvrstil dokumentarni film Več kot številke, v kategoriji »najboljši e-novičnik (newsletter)« pa WIZ novice.
 
Dokumentarni film Več kot številke, za katerega je režijo, scenarij, montažo in glasbo prispevala Mojca Brecelj, je prejel Nagrado za posebne dosežke na področju vsebinskega marketinga. »Hvala še enkrat vsej ekipi za sodelovanje in za podporo. Najbolj pa hvala vsem tistim, ki ste verjeli v noro idejo, da lahko finančna firma interno izvede tako zahteven filmski projekt. Ta zgodba je za vedno, kot so za vedno ljudje, ki so jo sestavili in jo sestavljajo naprej,« je ob prejemu nagrade povedala Mojca Brecelj.
 
Celoten film, ki ima poleg dokumentarne tudi izredno izobraževalno vrednost, je dostopen na tej povezavi. Ustvarjalci so si že ob zasnovi zadali cilj, da prikažejo zgodbo o razvoju Skupine skozi pričevanja posameznikov, ki so gradili dvajsetletno pot. Poleg njih zgodbo sestavljajo tudi izjave uglednih osebnosti, ki niso neposredno povezana z razvojem Skupine KD, pač pa so pomembno sooblikovale in vplivale na razvoj slovenskega finančnega trga. In prav to je srž: skozi film, ki transparentno, predvsem pa iskreno in verodostojno ter iz različnih zornih kotov prikazuje zgodbo Skupine, prikazati negotove, vendar pogumne prve korake Slovenije pri oblikovanju sodobnega finančnega trga v državi. Posnet je bil s sodelovanjem kar 89 sogovornikov in je nastal s pomočjo njihovih pričevanj in spominov, ki ponujajo širšo sliko dogajanja. V filmu sta tako zbrani dve desetletji dogodkov - od trenutka, ko je poskočil finančni utrip osamosvojene Slovenije, do danes – zgodba pa se vseskozi prepleta z realnostjo, ki jo je ob tem doživljala Skupina KD. Zato naslov filma nikakor ni naključje, saj se film, ki je nastal ob jubileju, ni omejil zgolj na številke. Ključno sporočilo filma je prepričanje, da je Skupina po dvajsetih letih na pravi poti, izkušnje pa pomenijo znanje, ki so temelj naše prihodnosti. Dokumentarni film je pomembna priča tega obdobja in z domišljenim filmskim jezikom oblikovan dokument, ki prikazuje, kako smo zgradili finančno-zavarovalniško skupino, ki pogumno in z zaupanjem stopa v prihodnost.